Skip to main content

Wanneer je op vakantie gaat kom je in aanraking met een nieuwe en vreemde taal. Het kan zijn dat je vaker op je vakantiebestemming bent geweest en het kan zijn dat je de lokale taal daar perfect beheerst. Maar voor de meeste vakantiegangers is dat niet het geval.

Wanneer we op vakantie zijn geweest of om een andere reden hebben gereisd komen we altijd met een grotere woordenschat terug in Nederland. Bewust en onbewust leren we woorden uit de taal van het land waar we zijn. Niet alleen omdat het leuk is ook omdat het gewoon vanzelf gaat en dan zijn er nog meer redenen om een taalcursus in land van origine te volgen. Vooral de simpele dingen zoals het begroten van mensen en het bestellen van drankjes en eten in restaurants nemen we snel in ons op.

Tijdens een vakantie leer je het meest.

Juist deze voorbeelden geven te kennen dat een vakantie de perfecte plek is om een nieuwe taal te leren. Je kunt een cursus meenemen en tijdens je vakantie leren terwijl je het direct in de praktijk brengt door met lokale bewoners en personeel te praten, bijvoorbeedl wanneer je een auto gaat huren.

Je bent helemaal ontspannen en neemt daardoor meer in je op, zo wordt ook het leren van iets nieuws makkelijker. Dit kan een taal zijn maar natuurlijk ook iets anders. Nu hoor ik je denken, ja maar ga toch niet zomaar een nieuwe taal leren, wat heb ik daar aan?

Los van het feit dat het leren van een willekeurige taal je brein positief stimuleert om ook andere toekomstige cursussen makkelijker in je op te nemen. Leer je het meeste over een land en de cultuur via een taal. Als dat niet genoeg beweegreden voor je is, dan zou je ook kunnen kiezen voor een taal waar je echt wat aan hebt. Zoals bijvoorbeeld de Engelse taal.

Engels kun je overal gebruiken.

Het voordeel van Engels is dat je niet perse naar Groot Brittannië op vakantie hoeft om Engels te leren. Dit kan in elk vakantieland. Of je nu naar Frankrijk, Spanje, IJsland, Canada of Polen gaat. Overal wordt namelijk Engels gesproken en is het de 1e wereldtaal.

Daarnaast brengt het leren van goed Engels te spreken en schrijven je een hoop voordelen. Zo kun je er werkgerelateerd veel voordeel uit halen en misschien wel die droombaan vinden omdat je perfect Engels beheerst. Maar ook communiceren met anderen via het internet wordt makkelijker en leuker.

Of je nu al redelijk Engels spreekt, of liever aan een cursus Engels voor beginners start. Je kunt op elk niveau Engels leren spreken, schrijven en lezen.

Daarnaast is het ook leuk en een extra motivatie voor je kinderen. Je kunt samen met je kinderen Engels leren. Want ook je kroost leert sneller tijdens een vakantie, als is het maar een uurtje per dag en of een verhaaltje voor het slapen gaan.

Ze zeggen wijsheid komt met de jaren, maar we bepalen zelf hoeveel en hoe snel dit gaat. Succes met het leren van Engels via een online cursus op je vakantie!