Skip to main content

Wat geeft er nou meer een gevoel van vrijheid dan lekker je neus achterna rijden en niks te ‘moeten’ en alles te mogen. Niets toch? Nou, misschien als je ook nog eens een mooie vakantiebestemming in het vooruitzicht hebt, dan wordt het natuurlijk nog leuker! In dit artikel nemen we je mee naar een prachtige streek in Zuid Frankrijk: de departement Var. Het ligt in het oostelijke deel aan de Middellandse Zee. Hier vind je witte stranden met azuurblauw water, bruisende steden en een schitterende natuur met glooiende heuvels en diepe kloven. Kortom, een heerlijke vakantiebestemming voor het hele gezin.

Kamperen, of toch niet?

Wij Nederlanders zijn gek op kamperen. Lekker in de open lucht zitten, spelen, koffie drinken en eten. Een boekje lezen op je ligbedje met de warme, Mediterrane zon op je lijf. Als je een goede camping uitzoekt, is er bovendien genoeg te doen voor zowel jullie als voor de kinderen. En heb je geen zin om aan luxe en comfort in te leveren? Dan neem je lekker een stacaravan of chalet. Dat kan allemaal op je camping in Frejus Holiday Green. Hier vind je alle voorzieningen die je nodig hebt om volop te genieten.

Sportief bezig zijn in de buitenlucht

In de omgeving van Frejus is van alles te beleven als je houdt van actie en avontuur. Natuurlijk zijn er talloze watersporten die je kunt beoefenen, behalve zwemmen. Maak bijvoorbeeld een snorkel of duiktocht om van de prachtige onderwaterwereld te genieten of pomp de adrenaline door je lijf als je over het water racet met een jetski. Maar ook op het land is er veel te doen. Zo zijn er veel fietsroutes die een mooie uitdaging vormen voor de doorgewinterde mountainbiker. Paardrijden, kajakken en canyoning behoort ook tot de mogelijkheden of wat dacht je van een uitdagende klim-/wandeltocht door de boomtoppen? In de Var is er alle gelegenheid om een nieuwe sport te leren en je verborgen passies te ontdekken!

Wandelen

Een andere mogelijkheid om de omgeving te verkennen is wandelen. Er zijn fantastische wandelroutes langs de kust en in het binnenland. Ook zijn er een aantal prachtige natuurgebieden waar je vogels kunt spotten en zeldzame plantensoorten kunt ontdekken. Zo zijn er diverse adembenemend mooie routes in het Parc naturel régional met de Basses Gorges du Verdon. Hier vindt je grillige rotsformaties en het gebied wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd.

Steden en dorpjes

Rijd ook eens de omgeving van Frejus in en ontdek de vele schilderachtige dorpjes waar de tijd lijkt hebben stil gestaan. Of duik een bruisend stad in om te genieten van cultuur, historie en een heerlijke maaltijd en een glaasje op een gezellig terrasje. Dát is het echte leven van la Douce France!

Kortom, pak je spullen in voor een onvergetelijke road-trip en zorg dat je alles bij je hebt voor onderweg. Zet Frejus in je routeplanner en rijden maar! Wij weten zeker dat je zult genieten van de reis op zich én de vakantie op bestemming. Bon chance!