Skip to main content

7 redenen om een taalcursus in het land van origine te volgen

By 4 april 2019Travel

Doen als je de kans hebt!

Het is helaas niet voor iedereen weggelegd om een taalcursus in een land van origine te volgen. Maar als de kans zich voordoet is het de ultieme manier om een taal te leren. Er is niets mis met een thuisstudie maar wanneer je fysiek in het buitenland bent moet het gaspedaal onderin en wordt je ondergedompeld in de hele cultuur.

Taalcursussen op vele manieren.

Taalcursussen worden op vele manieren gegeven, maar ook in het buitenland moet er thuisstudie worden verricht om de woordenschat te vergroten en spellingregels goed te leren. Het is mogelijk om afstandsonderwijs te volgen en een taal goed te leren beheersen. Maar de taal die er in de winkels en in de straten wordt gesproken kan goed afwijken van de boekentaal.

Even kijken op de volgende webpagina https://www.studie24.nl/voordelen-van-spaans-leren, geeft ook al een goede indruk over studeren in het buitenland.

 1. Het ontdekken van andere gewoontes en culturen.
  De eerste goede reden van taalcursussen in het land van origine is dat er niet alleen een taal wordt aangeleerd. Maar ook het ontdekken en ervaren van de andere cultuur, gewoontes en gedragingen en deze vergemakkelijken het aanleren van een vreemde taal. Zo leert men een taal vloeiend spreken. De geuren en de temperaturen van de stad of het dorp waar de opleiding plaatsvindt zijn anders dan die van thuis. Op een leuke manier inburgeren in de wereld. 
 2. In praktijk brengen.
  Na de cultuurschok moet elke dag de kennis worden toegepast. Dat is een belangrijke tweede reden om taal te leren. Buiten de opleiding moet er gegeten, gedronken en geslapen worden en die zaken gebeuren allemaal in de taal van het land zelf. De alledaagse taal kent ook weer streek variaties en in combinatie met dialecten is dat voor iemand die van taal houdt hartstikke interessant om mee te maken. Het is een leuke ervaring om nieuwe woorden te leren kennen en natuurlijk ook andere mensen.
 3. Leer nieuwe mensen kennen.
  Het leren kennen van nieuwe mensen is natuurlijk een derde goede reden want door het leren kennen van andere mensen gaan er nieuwe deuren open. Kansen op werk worden op deze manier vergroot. De studie in het buitenland forceert dus eigenlijk dat je nieuwe mensen leert kennen. Jezelf weten te redden in het buitenland kan natuurlijk prima in je eentje maar het dagelijkse brood moet toch afgerekend worden bij de bakker of een supermarkt. Op de cursus lopen ook meerdere mensen rond die nodig zijn bij het volbrengen van de studie. Goed netwerken vergroot je stabiliteit tijdens het verblijf in een ander land, zodat het een succesvolle onvergetelijke ervaring wordt. 
 4. Mooi op je CV.
  De vierde reden is dat de unieke ervaring goed staat op de cv. Het hebben van een buitenlands taaldiploma is altijd goed. Het is een mooie bijkomstigheid dus het buitenlandse leren levert niet alleen een andere taal op,maar verrijkt ook nog eens je reputatie. Een eenmaal aangeleerde taal spreek je voor het leven. Waar het niet altijd belangrijk is om een goed diploma te hebben kunnen internationale ervaringen wel eens de doorslag geven voor een beslissing bij een sollicitatie procedure. Kijk maar eens op www.afstandsonderwijs.nu voor een geschikte taalcursus, tips en adviezen.


 5. Goed voor de geestelijke gezondheid.
  Het leren van een andere taal in het land van herkomst is goed voor de hersenen. Het is zeker een feit dat het geheugen wordt versterkt, wat goed is voor het menselijk lichaam. De extra druk en het extra nadenken gaat na verloop van tijd steeds beter. De cognitieve vaardigheden worden vergroot en op een gegeven moment droom je zelfs in de andere taal. De taaloefeningen en het nadenken zijn enorme braintrainers die goed voor een persoon zijn. 
 6. Uit je comfort zone voor meer uitdaging.
  Even uit de comfort zone stappen is de zesde reden om in het buitenland te zijn. Het uitdagende van studeren in het buitenland vergoot het zelfvertrouwen en zelf ervaren van de nieuwe cultuur is zeker spectaculair. Leren vanuit een boek is anders, dan even elke dag door een stad of dorp of over een strand heen te lopen. Eten in een omgeving die je niet gewend bent is vaak ontzettend leuk en goed om te leren kennen om later familie of vrienden goed rond te kunnen leiden. De pagina www.vakantie-xl.nl biedt ook nog de nodige reistips.

 7. Andere smaken en andere cultuur.
  De keuken van een ander land ontdekken is ook altijd een bijzondere ontdekkingstocht. Ieder heeft een andere smaak maar iedere cultuur heeft wel iets lekkers te bieden uit de lokale keuken. Een andere taal ontdekken en leren spreken en een andere keuken ontdekken is een goede zevende reden. Inmiddels is er op veel plaatsen op deze aardbol fastfood te koop, maar het is de moeite waard om de keuken van het land te ervaren wanneer je er zelf bent.

Studeren in het buitenland? Zeker doen als je de kans hebt! Op deze website vind je een compleet overzicht van alle taalstudies.