Skip to main content

Gezinsvakantie Spanje

By 2 augustus 2017Europa

Op zoek naar een warme vakantiebestemming in Europa en vriendelijk voor kinderen? Denk dan eens aan een zonvakantie Torremolinos in Zuid-Spanje. Deze badplaats is al tientallen jaren een begrip onder Nederlandstalige toeristen en ideaal voor een gezinsvakantie onder de zon.

Accommodatie zoeken

Er zijn honderden hotels en appartementen in Torremolinos die dichtbij het strand liggen en volop vertier bieden. Wordt het een vakantiehuis, een appartement of een hotel? Elk type heeft zijn voor- en nadelen. Een vakantiehuis biedt meer privacy en is goedkoper dan een hotel wanneer u met een groter gezelschap reist. Een nadeel was voorheen wel de ligging. Veel vakantiehuizen van websites als Belvilla liggen buiten het centrum en een auto is dan hard nodig om er naar toe te reizen. Met de komst van AirBnB is dit grondig veranderd. AirBnB biedt ook huizen aan met familiekamers in het centrum van de stad en aan het strand.

Airbnb

Booking is de grootste hotel website maar met vakantiehuizen en appartementen zijn ze niet de aangewezen keus. Het beste aanbod vindt u op de website van Airbnb. Er staan meer dan 250 accommodaties vermeld als men zoekt naar een accommodatie voor 6 personen in Torremolinos. Een van de toppers is Villa Inmaculate die in hartje Torremolinos ligt op enkele minuten lopen van het Bajondillo strand. De villa heeft 4 slaapkamers en is geschikt voor 7 volwassenen. De 110 reviews zijn erg positief. Bij Airbnb kunt u filteren op superhost. Dit zijn verhuurders die een betrouwbare indruk hebben achtergelaten bij klanten. Door het grote aanbod kan men bij Airbnb bijna altijd terecht voor een accommodatie. Ook voor een last minute zonvakantie Torremolinos.

Booking

Het aanbod van de Nederlandse touroperators in Torremolinos varieert van 20-35 accommodaties. Bij Booking is dit theoretisch meer dan 300 accommodaties. In de praktijk blijven daar heel wat wat minder van over maar toch verslaat Booking met zijn aanbod de Nederlandse touroperators. Enkele appartementen met twee slaapkamers zijn Casa Florido (45m2), Sol Timor (65m2) en het luxe Melia Hotel Costa del Sol (58m2) dat voor het Bajondillo strand ligt.

Verzorgde vakantie

Misschien dat u toch liever voor een verzorgde zonvakantie Torremolinos gaat dan een vakantie waarbij u alles zelf moet regelen? Bekende namen als TUI, Neckermann en de Jong Intra staan garant voor kwaliteit. Toch kan het geen kwaad om de sites met elkaar te vergelijken want de prijsverschillen zijn soms erg groot. Corendon en Kras staan bekend als prijsvechter maar er zijn meer goedkope reisbureau’s die ook lage prijzen hanteren. Vergelijkingssite Prijsvrij vergelijkt vakanties met elkaar en filtert de goedkoopste reizen er uit. Het vertrek van deze goedkope vakanties is niet altijd in Nederland. Soms is dit in Belgie of Duitsland. Een ander nadeel van Prijsvrij is dat ze soms ook werken met buitenlandse touroperators. In geval van een faillissement krijgt men als klant geen geld terug omdat de SGR alleen dekking biedt aan schade bij Nederlandse touroperators. Uiteraard is de kans klein dat dit gebeurt maar het is wel een zaak om dit in het achterhoofd te houden.