Skip to main content

We gaan op vakantie en nemen mee? Een eigen wifi router!

By 4 april 2019april 30th, 2019Travel

Ja hoor, het is perfect mogelijk! En als we eerlijk zijn ook iets wat we zelf willen. Oké je vertrekt met het idee niet online te komen, en ver weg te blijven van internet. Je bent toch op vakantie of niet? Was het maar zo gemakkelijk, want na een paar dagen begint het toch al te kriebelen! Heb ik misschien een belangrijke mail gemist? Ik kan je ook garanderen dat er veel meer voordelen aan verbonden zijn dan je zelf kan en wil geloven. In dit artikel ga ik je niet alleen alle voordelen op een rijtje zetten, maar ook laten zien hoe simpel je eigen wifi hotspot maken eigenlijk wel niet is. Want je kan je eigen netwerk zomaar even meenemen naar de camping, en met een mifi router kan dat zelfs gewoon in je broekzak!

Wat zijn de voordelen als je je eigen wifi router meeneemt?

Er zijn tal van voordelen aan verbonden, maar als ik één van de belangrijkste moet kiezen dan is het wel de veiligheid. Onbeveiligde netwerken zijn hoe dan ook een risico. Vandaag de dag kom je nergens meer waar geen open netwerk bestaat, maar met een open netwerk komt het probleem dat iedereen daar naar vrije wil op kan inloggen. Laat dat nu net eens het luilekkerland voor hackers zijn? Je hoeft natuurlijk niet onmiddellijk te gaan panikeren hoor, de kans is erg klein dat juist dat netwerk gekozen werd. Toch is het niet onbelangrijk om stil te staan bij de gevaren van dit soort internetgebruik.

Met die open netwerken ontstaat er nog een belangrijk verschijnsel, waar niemand op zit te wachten. God, dit internet is zo traag!
En ja hoor, als je daar alleen zit is dat helemaal niet zo een probleem. Maar kom je daar samen met een halve camping dan kan dat wel eens voor vervelende momenten zorgen. Vind je ook niet dat surfen eigenlijk ook wat moet kunnen ontspannen? En een goede verbinding moet hebben voor wanneer je bijvoorbeeld juist een online taalcursus aan het volgen bent in het land van bestemming. Als je een paar minuten moet wachten voordat je pagina opent dan is daar helemaal niets leuk meer aan!

Wil je een kaartje verzenden om een beetje te pronken met je prachtige vakantie? Waarom kies je niet voor een e-card? Deze kan je helemaal leuk personaliseren, en in één klap verzenden naar iedereen. En daarbovenop komt je kaartje eindelijk ook eens aan voordat je al terug thuis bent, want we weten allemaal hoe dat gaat met de post niet? Alsof dat nog niet genoeg was bespaar je er ook nog geld mee, want een mooi kaartje kost al snel een paar euro. Van een lage drempel gesproken!

Je bespaart je heel wat geld, want ondanks dat de roaming binnen Europa tegenwoordig niet meer stukken van mensen kost, zijn er toch nog vaak verborgen kosten. En daarbovenop heb je maar een beperkte hoeveelheid toegang tot je internet, afhankelijk van je abonnement. En mocht je toch onbeperkt kunnen surfen kun je beter de kleine lettertjes eens goed doornemen, want onbeperkt is mogelijk toch niet zo grenzeloos als je hoopt!

Maar hoe begin je daar nu aan?

Wifi netwerken opzetten lijkt erg ingewikkeld, maar met de jaren is er een duidelijke vooruitgang in de gebruikersinterface. Je hoeft namelijk geen raketgeleerde meer te zijn om gecompliceerde processen uit te voeren. Jaarlijks steken bedrijven miljoenen euro’s in het gebruiksvriendelijk maken van hun producten, waardoor je met één simpele druk op een knopje duizenden processen in werking zet. Omdat het zo simpel is denken wij er niet meer bij na welke achterliggende processen er allemaal lopen wanneer je bijvoorbeeld je favoriete app opent op je smartphone.

En dankzij deze bedrijven is zelfs het opzetten van je eigen netwerk niet meer moeilijk, het enige wat je namelijk nodig hebt is een mifi router en een databundel van een provider naar keuze. Lees hier ook onze 8 tips over hoe je je wifi bereik kunt vergroten.

Mifi? Wat is dat nou weer voor iets vreemds?

Een mifi router is eigenlijk een mobiele vorm van Wifi, waarbij er gebruik zal worden gemaakt van het 3g netwerk. Door een simkaartje te steken in het toestel, maak je automatisch verbinding met het net. En door de accu kun je deze ook overal meenemen waar je het nodig hebt. Maar ik hoor je vraag al komen, dat is toch exact wat mijn gsm ook doet? Niet helemaal! Want met dit toestel kun je tot 10 andere toestellen aansluiten. Zo kan iedereen tegelijkertijd genieten van eenzelfde stabiel netwerk. In plaats van 5 dure telefoonrekeningen kun je je uitgaven beperken tot dat ene kleine apparaatje, en kun je je eigen budget heel mooi onder controle houden. Ook vanwege de beperkte hoeveelheid toestellen die je kan aansluiten kun je ook altijd snel surfen, zonder dat je bang moet zijn voor een overbelast netwerk.

Je zoektocht begint gewoon, in de mediamarkt!

Je hoeft ook niet ver te zoeken, zelfs bij de mediamarkt kan je al een mifi router kopen. Afhankelijk van je budget en wat je precies zoekt, beginnen er al prijzen vanaf 50,-. Het mooie is natuurlijk wel dat je ze de volgende vakanties nog kan gebruiken, want er staat namelijk geen vervaldatum op de verpakking! Dankzij de bijgeleverde handleiding en de gebruiksvriendelijkheid van dit apparaat, heb je in geen tijd je eigen wifi netwerk opgezet. En mocht je toch nog twijfelen, is het zeker de moeite waard om de prijzen in de gaten te houden. Regelmatig zijn er acties met kortingen op elektronica, zo kun je op budgetvriendelijke wijze je eerste kennismaking opdoen met mifi. Ben je overtuigd en wil je een mifi router kopen? Dan kun je altijd even wat opzoekwerk doen, bekijk de reviews online en koop een toestel waarvan anderen ook erg tevreden zijn. Staar je dus niet enkel blind op een korting op mifi routers, maar ga zeker ook voor een goede ervaring.

Wat met de rest van het jaar?

Laat je ook niet tegenhouden om dit toestel te gebruiken wanneer je niet op verlof bent, het is namelijk in heel veel situaties handig om toegang tot het net te hebben. Wifi is een dagelijkse behoefte, ik durft zelfs te zeggen dat het een primaire levensbehoefte aan het worden is. Zo kunnen je kinderen wanneer ze bij oma zijn, toch nog surfen. Waar je ook bent of naartoe gaat, nu kan je gewoon je laptop meenemen en je huiswerk maken. Of zoals de meeste jongeren, toch tenminste doen alsof!

Laat je overtuigen door de wonderen van de technologie!

Hoe lang en hard we ons ook proberen te verzetten tegen de technologie, we moeten toch gaan accepteren dat het een heel groot onderdeel is geworden van onze maatschappij. En met al deze technologieën komen ook veel opportuniteiten. Er zijn er die er gebruik van maken om goed te doen, maar er zijn er ook die er duistere dingen mee willen bereiken. Je eigen netwerk is dus helemaal geen slecht idee, zeker wanneer je gesteld bent op je eigen online privacy en de veiligheid van zowel je toestellen alsook je persoonlijke gegevens. Je sluit je huis toch ook goed af wanneer je buiten gaat of niet soms? Dit is online minstens even belangrijk!