Skip to main content

Ontspannen in de natuur met alle gemakken van thuis doe je in een Nederlands recreatiepark!

By 4 april 2019Reisadviezen

 

In het gezin waarin ik opgroeide wisten m’n broer, jongere zus en ik niet beter, dan dat het begin van de schoolvakantie, de aankondiging van onze kampeertrip was. Zodra de maand mei zijn laatste week aankondigde, hadden we na het zondagse ontbijt een familiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst werd de speciale spaarpot leeggehaald, het opgespaarde geld geteld, waarna we samen besloten naar welke plek we zouden afreizen. Het opgespaarde geld hielp mee bepalen hoe ver van huis we konden gaan kamperen en hoe lang we in die vakantieparken konden vertoeven.

Naarmate m’n broer en ik ouder werden, maakten we deze trips zonder onze ouders. Waren we gewend om met hen de in Nederland gevestigde kampeerplaatsen aan te doen, met onze toen nieuw verworven vrijheid trokken buitenlandse badplaatsen ons enorm aan. Ik denk dan ook met veel plezier terug aan de reizen die we samen maakten in het volgestouwde Volkswagen busje van m’n oudere broer richting Zuid-Frankrijk, Duitsland, België en Engeland.

Nu we zelf ouders zijn van in totaal 4 kinderen, is het samen op reis gaan enigszins gaan verwateren. Dat komt ook wel door ons werk en de veranderde gemeenschap waarin we leven. M’n twee tieners zijn te verslaafd aan hun digitale mogelijkheden om enthousiast te reageren op m’n, suggestie er samen eens lekker een hele week op uit te trekken. Het idee te moeten slapen in een tent doet hen zichtbaar griezelen. Ook m’n broer en zusje ondervinden deze weerstand. Dit jaar zijn onze ouders echter vijftig jaar getrouwd. Om dat te vieren opperde m’n zus een verblijf in een van de bungalows op een vakantiepark. We bespraken het afzonderlijk met onze kinderen , die wonderbaarlijk genoeg daar wel wat in zagen. Ik kreeg de opdracht naar een geschikte locatie te zoeken en de reservering te plaatsen. Hoe ik dat heb aangepakt,lees je in de volgende paragrafen.

Wat is een bungalow ?

M’n zusje had mooi praten, want voor zij met het plan kwam had ik me nimmer in de vakantiewereld van andere behuizing dan een tent en of kampeerwagen verdiept. Ze zei me wel dat het een andere benaming voor een vakantiehuisje was, maar met die zus van me wist je het nooit!

Ik googlede het dus even na en vond deze beschrijving voor een dergelijk gebouw:

Een vrijstaand huis, waarvan de woonkamer, keuken, bad , toilet en alle slaapkamers, zich op 1 verdieping bevinden. In sommige gevallen heeft zo een huis een zolder. Meestal heeft het ook een kelder die dan dienst doet als opbergruimte. Deze panden worden ook met de term recreatiewoning aangeduid, hetgeen ik in de rest van dit artikel ook doen zal. Indien ze dienst doen als recreatiewoning, zijn ze in de meeste gevallen gebouwd in een bungalowpark. Met deze informatie kon ik daadwerkelijk aan de slag. Ik vroeg in onze groepsapp aan welke voorwaarden de woning moest voldoen. Het moest ruim genoeg voor ongeveer 20 personen zijn, comfortabel, op Nederlands grondgebied zijn gevestigd en vooral Wi-Fi optie met een goed bereik hebben.

Internetonderzoek

Met het bovenstaand lijstje in gedachten, bekeek ik de woningen van de volgende aanbieders;

  • Landal: De eerste website die ik raadpleegde was deze Nederlandse onderneming in vakantieparken in acht Europese landen. Het betreft behalve ons land, haar buurlanden België en Duitsland ook accommodaties in: Oostenrijk, Denemarken, Tsjechië en Zwitserland. Ik kon in Nederland kiezen uit verscheidene parken met recreatiewoningen in de natuur. Elk park had zijn eigen unieke activiteiten bestemd voor jong en oud. Afhankelijk van onze wensen kon ik een keuze maken uit een verblijf in een camper, woning en of in de nabije omgeving van het centrum. Er waren aanbiedingen met een golfveld, een subtropisch zwembad, een overdekt zwembad al dan niet met een indoor speelplaats voor de kleintjes. Een had zelfs een welness center en sauna. De accommodaties van De Lommerbergen trokken mij aan.Hun aanbod bestond namelijk uit woningen met tussen de 4 en 8 slaapkamers.

 

  • Center Parcs: Heeft negen parken in Nederland en de overige vijftien in Frankrijk, Duitsland en België. Ook in deze recreatieparken werd de bezoeker in de gelegenheid gesteld om zich al zwemmend in een subtropisch zwembad te vermaken. Daarnaast boden ze een indoor speelplaats voor kinderen aan en de mogelijkheid te verblijven in een boomhut of woonboot. Van hun aanbiedingen viel vakantieverblijf De Kempervennen me om vanwege het gevarieerd aanbod aan sportmogelijkheden dat het faciliteert. Behalve zwemmen zijn dat snowboarden, waterskiën, tennissen en snorkelen. Er is ook een escape room aanwezig bij deze accommodatie, terwijl het maken van een wandeling in de directe omgeving ook mogelijk is.

 

  • Roompot: Ik had m’n keuze al enigszins bepaald maar besloot toch nog het aanbod van Roompot recreatieparken te bekijken. Deze parken en bijbehorende recreatiewoningen, bevinden zich zowel in het bos als aan zee. Deze zijn behalve in Nederland ook gevestigd in België, Frankrijk en Duitsland. Ook hier was zwemmen in een subtropisch zwembad en het maken van natuurwandelingen mogelijk. Uit hun aanbod aan recreatiewoningen geschikt voor zo een groot gezelschap als van ons, viel mijn keuze op hun recreatiepark Aquadelta.

De keuze.

Aanvankelijk had ik mijn zinnen gezet op een 8 persoons bungalow van Landal de Lommerbergen. Dit huis had vier slaapkamers met elk twee 1 persoonsbedden. Ook was er een buiten terras en Wi-Fi tegen betaling. M’n ouders zouden in de omgeving kunnen fietsen of de vlindertuin kunnen bezoeken, terwijl wij ons vermaakten op het water.

De aanbieding van Aquadelta was echter aantrekkelijker. Dit door:

  • de twee honden van m’n ouders mee konden
  • hun wellness en beauty en sauna arrangementen voor onze echtgenoten
  • de vele sportmogelijkheden ( waaronder squash, golf, pool biljart en tennis) voor de mannen
  • leuke buitenspeelplaats voor de dochtertjes van m’n zusje.

Ik kon kiezen voor een cottage, familievilla, een appartement of buitenhuis . Het werd een ruim appartement waarin we met al onze gezinnen en mijn ouders, konden verblijven.

Het verblijf

Wat waren onze ouders verrast met ons gezamenlijk cadeau. Onderweg naar Aquadelta haalden we leuke herinneringen op, waarvan zelf m’n moeilijk enthousiast te maken zonen genoten. Het huis was echt ruim, schoon en voorzien van alle gemakken die we ook in de stad hadden. Een ieder vermaakte zich prima met elkaar maar ook gewoon in afzonderlijk gezinsverband.

We zijn het nog steeds met elkaar eens dat deze vakantie in eigen land, de allerleukste na lange tijd geweest is. Ook omdat we gewoon Nederlands konden spreken bij het halen van boodschappen en geen rompslomp hadden met paspoorten en visa aanvraag. Vandaar dat we dit jaar weer een dergelijke trip met elkaar zullen maken. Daar sparen we met z’n allen naar toe. En m’n jongens? Die willen eindelijk het in de buitenlucht slapen in een tent ervaren. Ook daar werken we aan.

Mocht jij na deze blog zelf ook op zoek willen gaan naar een recreatiewoning die past bij jouw vakantiebudget, dan kan je hier een kijkje nemen.

Zelf met korting boeken.

Zelf een bungalow met korting boeken doe je door deze link te volgen. Daar toets je bijvoorbeeld de zoekterm vakantieveilingen in, en wie weet levert het je een leuk voordeel op bij het vinden van een mooie bungalow.
Ben jij geïnteresseerd in nog meer leuke blogs dan kan je ze hier op onze site lezen. Wil je zelf een vakantiewoning verhuren? Lees dan hier, hoe je dat het beste aanpakt.

Ik wens je een prettig verblijf in eigen land toe!