Skip to main content

Mocht jij een vakantiehuis hebben, dan is de kans groot dat jij hier niet jaar in en uit bent. Het is daarvoor slim om de tijd dat je hier niet bent, je vakantiewoning te verhuren. Op deze manier ontvang je geld zonder eigenlijk iets te doen, wie wilt dat nu niet? Het is alleen niet zo makkelijk hoe het klinkt. Je zal een bedrag moeten vast stellen voor je verhuren en daarnaast moet je ook de verhuur promoten. In dit artikel wordt er verder op in gegaan.

Waar je de huurprijs op moet baseren

Je hebt besloten dat je eigen vakantiewoning verhuurd mag worden, maar welke huur mag je vragen? Dit heeft te maken met verschillende variabelen. Om de huur die je kunt vragen te achterhalen, moet je de waarde van je woning berekenen. Je kunt dit doen door zelf te kijken wat de waarde is van vakantiewoning in je omgeving. Daarnaast zijn er ook verschillende sites op internet die eenvoudig de waarde van je woning kunnen berekenen. Je weet nu hoeveel je woning waard is, maar er speelt nog meer mee op de huurprijs.

Denk bijvoorbeeld aan de seizoenen. Als het hoog seizoen is zou je meer huurprijs kunnen vragen dan op het laagseizoen. Daarnaast zou je ook nog schoonmaakkosten in rekening kunnen brengen. In dat geval zou je er voor kunnen kiezen dat huurders een ‘all-in pakket’ bij je kunnen nemen. In dat geval krijgen ze dan bijvoorbeeld water, energie, schoonmaak, tv etc. Dit soort variabelen liggen er aan hoeveel jij zelf wilt/kunt aanbieden.

De promotie voor het verhuren

Weet jij wanneer je de vakantiewoning wilt verhuren? Heb jij een prijs? Heb jij de voorwaarden op een rij? In dat geval is het tijd om het te promoten om mensen kennis met je te laten maken. Dit kun je doen door op verschillende sites te adverteren of door het ui te besteden bij een externe partij. Dit soort partijen hebben er jaren ervaring in en kunnen gemakkelijk de juiste doelgroep voor je vinden. Wel wordt er een percentage van de winst gevraagd.