Skip to main content

Zo laat je je huis veilig achter als je op vakantie gaat

By 19 mei 2021Reisadviezen

Na een leuke vakantie vinden we het allemaal weer fijn om naar huis te gaan. Er gaat niks boven je eigen plek en je eigen spulletjes. Heb je je eigen plekje nog niet gevonden? Deze makelaar in Amsterdam helpt je met het zoeken naar je droomhuis. De vakantieperiode is ook de periode dat er de meeste inbraken gebeuren. Inbrekers weten dat je op vakantie bent, waardoor je huis een makkelijke prooi is. Daarnaast wordt het inbrekers ook wel makkelijk gemaakt, omdat mensen vaak uitgebreid op social media zetten wanneer ze op vakantie zijn. Dit zijn allemaal geen gunstige factoren, maar toch kan een inbraak voorkomen worden als je de volgende tips opvolgt.

Inbraken voorkomen

  • Sluit ramen en deuren goed af en doe deze op slot. Door ze dicht te doen, geef je inbrekers minder kans om binnen te komen. Denk ook aan kleine raampjes zoals een zolderraam of een raampje in de wc. De echte experts hebben maar een kleine kier nodig om binnen te komen. 
  • Stel een timer in op de lampen. Als elke avond het huis helemaal donker is, zien mensen snel dat er niemand thuis is. Door elke avond de lampen een paar uur aan te doen, lijkt het alsof de bewoners gewoon thuis zijn. Laat de lampen bijvoorbeeld om 21.00 aan gaan en om 23.00 uit. Zo lijkt het elke avond alsof er iemand is en zullen inbrekers minder snel proberen om binnen te komen.
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant zitten. Deze sleutels zijn er van de buitenkant namelijk uit te wippen waardoor je het inbrekers wel erg gemakkelijk maakt.
  • Vraag of iemand anders je post wil opruimen. Als er een stapel brieven op de deurmat ligt, dan is het erg aannemelijk dat er niemand thuis is. Anders was de post immers wel opgeruimd. Door de post weg te halen en uit het zicht te leggen, weet niemand dat er niemand thuis is.