Skip to main content

Zo ga je goed voorbereid met de auto op vakantie

By 19 mei 2021Reisadviezen

Het voordeel van met de auto op vakantie gaan, is dat je altijd een auto tot je beschikking hebt en kan gaan en staan waar je wil. Op de bestemming zelf ben je niet afhankelijk van anderen of van het openbaar vervoer. Voor veel mensen is dat de reden dat ze graag met de auto op vakantie willen. Ook kan je meer meenemen dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Je hebt geen beperking van een maximum gewicht dat je koffer mag wegen. Waar moet je nou wel extra rekening mee houden?

Technische staat

Een auto is een machine en kan altijd kapot gaan. Dat wil je liever niet in een land waar je de taal niet kent en niet weet waar garages te vinden zijn. Het is daarom verstandig om voor vertrek je auto helemaal te laten controleren en alle vloeistoffen te laten bijvullen. Zo is de kans om voor verrassingen te komen te staan, niet zo groot. Tuurlijk is er altijd een bepaald risico. Voor dat risico is het handig om een wegenwacht lidmaatschap te starten. Zo ben je altijd verzekerd van hulp onderweg, ook in het buitenland. 

Grote afstanden

Als je naar het buitenland op vakantie gaat, leg je al snel grote afstanden af. De kilometerteller schiet daarmee omhoog. Vraag jezelf af of dat wel comfortabel genoeg is in jouw auto. Als je na een uur al kramp krijgt door een onhandige houding, is het wellicht niet het meest verstandig om met de auto op vakantie te gaan. Als je kinderen achterin geen beenruimte hebben, is dat ook niet de meest comfortabele situatie om urenlang in de auto te zitten. Kijk dus goed naar de kwaliteiten van je auto en maak voor die tijd een lange testrit. Vind je het wel fijn om urenlang achter elkaar in deze auto te zitten?

Zakelijke auto’s

Het is heel verleidelijk om met een zakelijke auto op vakantie te gaan. Vaak zijn dat wat nieuwere modellen en kosten voor onderhoud worden vaak door de baas betaald. Vaak mag je een zakelijke auto wel privé gebruiken, maar er zitten wel restricties aan verbonden. Als je boven een aantal kilometers komt, dien je daar extra belasting over te betalen. Je kilometerregistratie moet dan wel helemaal in orde zijn om verrassingen achteraf te voorkomen.