Skip to main content

Wil jij graag een overheerlijke Tripel brouwen? Dat kan! Waar veel mensen denken dat het brouwen van bier enkel en alleen mogelijk is met een enorme installatie, is dit absoluut niet het geval. Wist jij, dat je namelijk met een ‘doe-het-zelf pakket’ volledig je eigen bier thuis kunt brouwen? Zo kun je kiezen uit tal van verschillende recepten die jij zelf lekker vindt. Zo is een Tripel bier recept ontzettend populair, maar ook een dubbel wordt veel gekozen. Niet alleen is het brouwen van bier ontzettend leuk om zelf te doen, maar ook om als cadeau aan bijvoorbeeld een vriend, familie of collega te geven. Vraag jij je af hoe het thuis brouwen van bier nu in z’n werk gaat, lees dan snel verder!

Kies jouw favoriete smaak

De eerste stap is natuurlijk het kiezen van jouw favoriete smaak. Door het enorme aanbod bierbrouw pakketten bij Wortbrouwer is er altijd wel een smaak die bij je past. Nadat jij je smaak hebt gekozen, ontvang je vaak al binnen 24 uur jouw pakket thuis. In dit pakket zitten alle benodigdheden voor het brouwen van jouw favoriete biertje. Het enige wat je zelf nog nodig hebt, dat is een grote pan van ongeveer 6 liter, die je kunt gebruiken om het brouwsel in te maken.

De eerste stappen

Wanneer jij je pakket eindelijk in huis hebt, kan het bierbrouwen beginnen. Je hebt allereerst een grote pan nodig voordat er überhaupt ook maar wat gedaan kan worden. Door het uitgebreide stappenplan en ook de nodige video’s die beschikbaar zijn, is het brouwen van bier een fluitje van een cent. Wel moet je er rekening mee houden, dat je het bier uiteraard nog niet direct kunt drinken. De reden is dat het na de eerste stappen eerste een tijd moet gisteren. Alvorens het volledig proces klaar is en jij je zelf gebrouwen biertje kunt drinken, ben je circa 4 weken verder.

Tot slot

Wanneer het gistingsproces klaar is, zijn we er nog niet helemaal. Dit is wel het moment op het brouwsel in de flesjes te doen, wat ook wel bottelen wordt genoemd. Heb je dit gedaan, dan is het belangrijk dat je de flesjes in een donkere koele ruimte weglegt om daar vervolgens nog even door te rijpen. Dit kan bij voorkeur in de kelder. Heb je het gevoel dat het bier klaar is, probeer er dan eerst eens één. Blijkt dat de smaak nog niet helemaal naar wens is, dan kun je de rest nog even verder laten rijpen.