Skip to main content

Waar het voorheen standaard was om foto’s gelijk af te drukken, kun je deze vandaag de dag gewoon opslaan op jouw computer of smartapparaat. Dit is handig, maar gaat ook gepaard met de eventuele kans om de foto’s kwijt te raken. Wanneer jouw computer stuk gaat, ben je gelijk al jouw opgeslagen foto’s kwijt. Het is dus belangrijk om jouw foto’s goed op te slaan. In dit artikel lees je hoe je foto’s het beste kunt bewaren. Zo raak je dus nooit die leuke vakantiefoto’s of familiekiekjes kwijt.

Een externe harde schijf
Wanneer je foto’s op de computer zet, worden deze opgeslagen op de harde schijf van jouw computer. Wanneer jouw computer stuk is, kan de harde schijf wellicht niet meer werken. Om te voorkomen dat je jouw foto’s kwijt bent, is het slim om deze op een externe harde schijf te zetten. Deze kun je op een nieuwe computer aansluiten en zo heb je dus altijd jouw foto’s bij de hand. Ook is een externe harde schijf handig wanneer je te veel foto’s hebt en geen ruimte meer hebt op jouw PC. Kies daarom voor een externe harde schijf met een grote opslagruimte, lees je daarvoor wel eerst in wat betreft externe harde schijf reviews. Zo kun je al jouw belangrijke documenten en foto’s kwijt op de schijf.

Online opslag
Je kunt er ook voor kiezen op jouw foto’s online op te slaan. Al voor een paar euro per maand kun je online opslagruimte kopen. Dit kan bijvoorbeeld via Google, Icloud van Apple of Onedrive van Microsoft. Hier kun je zelfs terabytes aan geheugen aanvragen en al jouw foto’s opslaan. Het enige nadeel is dus dat dit geld kost. Wanneer je langdurig niet betaald, kan jouw abonnement worden opgezegd. Het is dus belangrijk om dit automatisch te laten afschrijven. Het voordeel is dat je jouw foto’s altijd snel bij de hand hebt en ook via smartapparaten gelijk kunt openen, downloaden en delen met anderen.

Foto’s afdrukken
Wellicht de veiligste manier om jouw foto’s te bewaren, is om ze toch af te drukken. Zo heb je de foto’s fysiek in huis. Ook is het natuurlijk leuk om ze te laten afdrukken. Kies voor een fotoalbum, canvasposter of als losse foto’s.

Een leuke familiefoto of een fotoserie van een verre reis wil je natuurlijk voor altijd bewaren. Het is daarom goed om na te denken over de manier waarop je de foto’s bewaart. Dit kan middels een externe harde schijf, online of je kunt ze natuurlijk ook altijd afdrukken.