Skip to main content

De Azoren bestaan uit 3 groepen van 9 grote eilanden. De zomer is het beste seizoen om deze eilandengroep te bezoeken. Als je meerdere eilanden wilt bezoeken is een zeilvakantie de ideale en mooiste manier. Het bijzondere van deze rondreizen is natuurlijk het zeilen. Puur op zeilen we van de ene plek naar de andere. Elke dag ben je weer in een nieuwe haven of ankerplek en je komt op deze manier op plekken waar je anders niet zomaar komt. Bovendien reist je accommodatie vanzelf mee, lekker makkelijk.

 

Je komt aan boord in een groepje gelijkgestemden terecht; mensen die houden van het water en natuur. Door het samen zeilen ontstaat er snel een groepsgevoel en een leuke sfeer. Slapen en eten doe je aan boord en de laatste avond gaan we met zijn allen uit eten.

 

De natuur op de Azoren is overweldigend mooi en heel divers door de vulkanische oorsprong. De meeste eilanden hebben nog kraters en kratermeren, sommige zijn grasgroen, maar andere zijn ook azuurblauw met thermische baden. Op de eilanden zijn prachtige uitkijkpunten, Miradouro’s genaamd, met uitzicht over de eilanden en de oceaan. Langs de kust zijn indrukwekkende lavakliffen, natuurlijke baden en zwarte lavastranden. Op de Azoren zijn ook dichte bossen met parken, kleurrijke begroeiing en botanische tuinen. Tijdens het zeilen is de kans groot dat we dolfijnen en walvissen tegenkomen. De dolfijnen komen graag voor de boeg zwemmen en dat is echt een onvergetelijke ervaring.

 

De Westelijke (Corvo en Flores) en oostelijke groep (São Miguel en Santa Maria) liggen op een dag varen van de centrale groep verwijderd, dus als we daarheen gaan, zeilen we een nachtje door. De centrale groep bestaat uit de eilanden  Faial, Pico, São Jorge, Graciosa en Terceira en die liggen op een normale zeildag van elkaar verwijderd. 

 

De dag afstanden van de zeilreizen zijn goed uitgekiend, waardoor dit een perfect vaargebied is met voldoende uitdaging voor een avontuurlijke en actieve zeilvakantie. Ook zullen we regelmatig een dagje in de haven blijven liggen voor een excursie op de eilanden.

 

Meezeilen op de Azoren is een mooie balans is van reizen, genieten, cultuur opdoen en uitwaaien. Je hoeft geen zeilervaring te hebben mee te zeilen. Er zal regelmatig een zeilmanoeuvre moeten worden uitgevoerd. De zeil-liefhebber kan hierbij helpen, maar niks moet. Het is tenslotte vakantie en je kunt ook gewoon genieten en relaxen. 

 

Elke zeilreis heeft zijn eigen categorie, de C-categorie heeft relatief korte dag afstanden of we blijven  ook een dag in de haven liggen om een tour of een lange wandeling te maken. Je kunt die dag zelf bepalen wat je doet en of je zelf op stap of gaat of met de hele groep. De groep bestaat uit maximaal acht passagiers en twee bemanningsleden.

 

Een bijzondere rondreis zonder asfaltwegen en met tijd voor sightseeing. Kortom, heerlijk genieten en uitwaaien. Zeilervaring heb je hiervoor niet nodig, want er is bemanning aan boord en we leggen je alles uit (als je wilt).

 

Voor meer informatie over zeilen en eilandhoppen op de Azoren kijk hier:

https://offshore-yacht-charter.com/zeilvakantie-azoren/