Skip to main content

4 prachtige plekken voor een heerlijke yoga vakantie

Tijdens een yoga vakantie geniet je niet alleen van je dagelijkse yoga practice, maar ook van rust, ruimte, gezonde voeding en natuur. Er zijn vele prachtige plekken waar je een yoga retreat kunt volgen. Wij hebben een aantal van de mooiste bestemmingen voor een yoga vakantie voor je op een rijtje gezet. Hier kun je maximaal genieten, niet alleen van yoga, maar van al het moois dat de bestemming te bieden heeft.

Een yoga vakantie op Bali

Bali biedt voor ieder wat wils. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een yoga vakantie aan het strand in het levendige Changgu. Doorgaans verblijf je in een rustige privé villa waar je yogalessen kunt volgen in de groene tuin. Een yoga vakantie op Bali valt uitstekend te combineren met surfen, shoppen, en het ontdekken van prachtige bezienswaardigheden. Ubud is bijvoorbeeld een uitstekende plek voor een yoga reis die je combineert met cultuur. In de groene omgeving van Ubud vind je de mooiste rijstvelden en eeuwenoude tempels.

Yoga retreat op Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en heeft een indrukwekkend vulkanisch landschap. Het eiland is een populaire bestemming voor yoga retreats. Hier kun je jezelf onderdompelen in yoga lessen, gezond eten en ongerepte natuur. Vaak beoefen je tijdens een yoga retreat meerdere soorten yoga, zoals de actieve vinyasa yoga en kalmerende yin yoga. Ook is het doorgaans mogelijk om te kiezen voor een combinatie van yoga, mindfulness en meditatie.  Eén ding is zeker: na een ontspannen yoga vakantie kom jij als herboren thuis.

Yoga beoefenen in Costa Rica

Costa Rica heeft niet een maar twee prachtige kustlijnen, groene regenwouden en een heerlijk klimaat. Door buiten yoga te beoefenen in de weelderige omgeving van je verblijf neem je alle geluiden en geuren optimaal in je op. Yoga biedt vele voordelen, zoals ontspanning, een verbetering van de lichaamshouding en een versterking van je spieren. Toch biedt een yoga vakantie nog veel meer. Je plant echt bewust een vrije periode waarin je aan jezelf kunt werken en de dagelijkse stress totaal van je af kunt zetten. De focus ligt niet alleen op je fysieke gezondheid, maar ook zeker je mentale gezondheid.

Naar Nepal voor jouw yoga practice

Na een yoga vakantie in Nepal ga je naar huis vol nieuwe inzichten. Je maakt ruimte vrij voor nieuwe ideeën en creativiteit, met op de achtergrond een indrukwekkend panorama van de Himalaya. Een populaire bestemming voor yogaliefhebbers is het sfeervolle Pokhara. Naast yoga kun je ook schitterende wandeltochten maken in de omgeving, van wandelingen van een paar uur tot zo’n 3 weken. Laat een reis op maat naar Nepal plannen om het maximale uit jouw vakantie te halen. Voor Nepal heb je een visum nodig. Deze kun je eventueel online aanvragen.