Skip to main content

Voor alle echte wintersporters die overal al geweest zijn om te skiën en eens iets anders zoeken is Zweden een echte aanrader. De gebieden om te skiën zijn niet zo groot als elders in Europa maar bieden genoeg ruimte en mogelijkheden om zowel voor skiërs, snowboarders als langlaufers een geweldige tijd te verzekeren. Zweden heeft dan ook niet voor niets al lange tijd de wintersport als een belangrijke traditie opgenomen. Het skigebied Are is bijvoorbeeld erg beroemd om zijn prachtige vergezichten en afdalingen voor alle niveaus.

Heerlijk op wintersport in Zweden

Het prachtige landschap biedt naast skiën en langlaufen ook veel mogelijkheden voor andere activiteiten die je vooral in deze noordelijke regionen veel tegenkomt. Zo wordt het als een must gezien om ook een keer een tocht te maken met echte sleehonden. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Wintersporten in Zweden is een manier om met je familie een geweldige ervaring te delen voor een schappelijke prijs. Er is voor ieder wat wils en de mogelijkheden zijn dan ook erg bijzonder en niet op veel andere plekken te vinden.

Rustig en mooi

De wintersport Zweden richt zich ook in positieve zin op het herbergen van gezinnen en grotere groepen. De sfeer is er altijd goed en de faciliteiten zijn gericht op het vervullen van de wensen van ieder gezinslid. Een dagje skiën afgewisseld met een safari op de sneeuwscooter. De natuur is er prachtig en zal je ieder moment weer versteld doen staan. Omdat Zweden erg noordelijk gelegen is, duurt het wintersportseizoen ook een stuk langer dan wij gewend zijn. Zo kun je tussen November en Mei altijd prima skiën. Als je dan tussendoor ook nog wat rendieren voorbij ziet huppelen dan is je ervaring vrijwel compleet. Wintersport Zweden heeft dat stukje ongereptheid in zich waar iedereen zich aan wil wagen.

Bron: http://www.scandinaviandreams.nl/