Skip to main content

Zodra de dagen korter worden en de temperatuur daalt, gaan liefhebbers van wintersport op zoek naar een geschikte bestemming. Het Alpengebied is nog altijd in trek, maar wintersport zweden wordt steeds populairder. Dat is ook niet zo verwonderlijk. Zweden heeft prachtige natuurgebieden, waar goed onderhouden skipistes alle faciliteiten bieden voor een sportieve vakantie. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is gunstig en qua afstand is Zweden goed te doen. Bovendien biedt het land ruime mogelijkheden wat betreft de periode waarin u op wintersport wilt gaan. Het seizoen begint er al tegen het einde van november en kan duren tot mei. In sommige gebieden is zelfs in juni nog te skiën.

Sportieve afwisseling

Voor sommige mensen betekent wintersport Zweden uitsluitend hellingen afglijden op de lange latten. Maar de mogelijkheden in het Noorden van Europa zijn veel uitgebreider dan dat. Zo kunt u er uitstekend langlaufen en zijn er in de skigebieden diverse wandelroutes uitgezet voor zowel de beginnende als de gevorderde loper. U kunt er tochten maken met sledehonden of op rendiersafari gaan. Er is dus voldoende sportieve afwisseling te vinden.

Wintersport Zweden biedt sneeuwzekerheid

Wintersport Zweden biedt u in hooggelegen gebieden altijd sneeuwzekerheid. Er zijn meer dan tien bergen die hoger dan 2000 meter zijn. De noordelijke ligging van het land zorgt voor kou en het door de Noord-Atlantische Oceaan beïnvloedde klimaat voor vochtigheid. Samen een garantie voor sneeuw, ijs en talloze wintersport mogelijkheden. De pistes zijn dan ook van een uitstekende kwaliteit.