Skip to main content

Welke dieren kan ik spotten in Finland en Lapland?

By 21 januari 2019Reisadviezen

Wanneer je een vakantie naar Finland of Lapland overweegt, is het raadzaam om je vooraf goed voor te bereiden. Bij een dergelijke reis wil je immers het maximale uit je verblijf in Finland of Lapland halen! Je zou bijvoorbeeld uit kunnen zoeken welke dieren in Lapland en Finland voorkomen, zodat je weet naar welke diersoorten je moet zoeken tijdens een autorit of wandeltocht. Ook kun je op internet naar reisverhalen zoeken van mensen die in het verleden in Fins Lapland geweest zijn. Het geeft je vaak een goed beeld van de prachtige bezienswaardigheden, die je op deze plek kunt vinden. Heb jij al een goede blog gevonden om meer te weten te komen over Finland en Lapland?

Lapland is een onderdeel van Finland

Voordat we inzoomen op de dieren die je in Lapland en Finland vindt, is het belangrijk om je te beseffen dat Lapland geen los land is. Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, is Lapland de benaming van een landschap in Finland. Je vindt dit landschap aan de noordzijde van het land. Niet alleen Finland beschikt over een deel van Lapland, zo strijkt dit landschap ook over delen van Noorwegen, Zweden en Rusland. De verschillende definities van Lapland maakt het soms ingewikkeld om te bepalen wat men met Lapland bedoelt. In dit artikel bedoelen we de regio Lapland, als onderdeel van Finland. De hoofdstad van deze regio is Rovaniemi.

Dieren in Lapland en de rest van Finland bekijken

Tijdens een bezoek aan Lapland of andere delen van Finland kun je verschillende soorten dieren tegenkomen. Het meest kenmerkende dier voor Lapland als regio van Finland zijn de rendieren. Bij een bezoek aan Lapland mag het bekijken van deze imposante dieren niet op je wensenlijstje ontbreken. Naast de rendieren kom je hier ook elanden tegen. Dit is de grootste hertensoort!

Dieren die je minder snel tegen zal komen, maar wel in Lapland leven, zijn de bruine beer, de wolf en de lynx. Deze dieren zijn erg schuw en zullen zich al snel verstoppen op het moment dat mensen hun gebied betreden.

Met een gids de natuur van Lapland in

Om de kans groter te maken dat je dieren tegenkomt, kan het slim zijn om met een gids de natuur in te trekken. Een gids kan je meer vertellen over de omgeving en weet vaak goed waar de verschillende dieren zich ophouden. Vanzelfsprekend zal je alsnog enig geluk moeten hebben, om alle dieren te treffen.