Skip to main content

Zin om een weekendje weg te gaan binnen Nederland? Binnen ons land zijn vele mooie steden en plaatsen te vinden. Deze zijn allen ideaal voor een weekendje weg binnen Nederland. Je hoeft niet ver te reizen om iets moois te zien, ons land heeft je ook als toerist een hoop te bieden. Hieronder kun je meer lezen over een aantal van de  mooiste mogelijkheden op het gebied van weekendjes weg binnen Nederland.

Veluwe

Misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland is de Veluwe. Hier vind je onder meer het grote nationale park de Veluwezoom. Binnen dit grote natuurgebied vind je misschien wel de mooiste flora en fauna van Nederland. Het landschap van dit nationale park vertoont veel variatie, van indrukwekkende bossen tot aan kleurrijke heiden. Nederland is een plat land, maar hier zijn heuvels te vinden. Deze geven je een mooi uitzicht over het gehele nationale park. Is er iets meer ontspannend dan de natuur? Wij denken van niet. Een weekendje weg naar de Veluwe zal je helemaal weer opladen.

Delft

Er zijn weinig Nederlandse steden met een rijkere geschiedenis dan Delft. Deze rijke historie wordt door de hele stad gereflecteerd. Vooral het centrum is erg indrukwekkend. Deze stad kwam in bloei tijdens de Gouden Eeuw, toen grootmeesters van de schilderkunst zoals bijvoorbeeld Vermeer hier hun beste werken creëerden. Daarnaast is er de link met het Nederlandse koningshuis. Vele monarchen zijn begraven in de Nieuwe Kerk. En laten we een ander karakteristiek van deze stad niet vergeten: het Delfts blauwe aardewerk. Deze kun je kopen bij diverse markten en winkels.

Haarlem

In Noord-Holland vind je één van de meest ondergewaardeerde steden van Nederland, ideaal voor een weekendje weg in Nederland: Haarlem. Het bruisende centrum is gevuld met indrukwekkende gebouwen, mooie museums, winkelstraten, de Grote Markt en pittoreske pleinen.