Skip to main content

Blije kinderen, blije moeder

Wat is er voor kinderen nu leuker dan spelen met water? Mijn zoontjes van 4 en 2 vinden dit in ieder geval fantastisch, zéker in combinatie met zand. Natuurlijk wil ik hen hiervoor ook zoveel mogelijk de gelegenheid geven. Blije kinderen, blije moeder, nietwaar? Toch heeft deze hobby van mijn jongens wat mij betreft 1 nadeel: het wordt zo’n ongelooflijke smeerboel!

Een huis vol moddersporen

Ik heb beide jongens afgelopen zomer een paar keer in een zandbak op ons balkon gezet, in combinatie met wat gietertjes en emmers met water. Iedere keer zaten ze binnen tien minuten compleet onder de modder en kwamen ze vervolgens vrolijk het huis binnen omdat ze een ijsje, meer water of drinken wilden, of omdat ze toch maar liever binnen wilden spelen. Het gevolg: moddersporen en los zand door mijn halve huis, op de bank, op de tv en op het binnenspeelgoed. Geen ramp natuurlijk, maar toch denk ik dat ik hen deze zomer maar vaker meeneem naar een waterspeeltuin.

Kliederen maar

Ik kan mij uit mijn jeugd niet herinneren dat ik ooit naar zo’n waterspeeltuin ben geweest. Wij gingen wel af en toe naar een meertje met een klein strandje ervoor of naar een buitenzwembad, maar dat was het wel qua water (en zand). Maar gelukkig voor mijn kinderen liggen er op maximaal 15 minuten fietsen van ons huis al 2 waterspeeltuinen! De eerste bestaat uit een strandje met pontificaal in het midden een klimtoestel inclusief pomp. Daarmee kunnen kinderen grondwater oppompen, waarna het naar verschillende lager gelegen bakken stroomt. Dit heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de kinderen uit onze wijk: op zonnige dagen wemelt het daar van de grofweg 4 tot 10-jarigen. Alleen jammer dat de bakken zo hoog staan dat mijn kinderen er nog niet bij kunnen. De tweede waterspeeltuin in onze buurt ligt in een park en heeft een doorwaadbare, ondiepe plas. Dat is natuurlijk al prachtig, maar helemaal fijn is dat ook deze speelplek beschikt over een waterinstallatie op een zandstrook. Hier staan de bakken wel dichtbij de grond, zodat zelfs mijn peuterzoontje er heerlijk in kan kliederen.

Genieten van de zomeravond

Ik kijk er nu al naar uit om hier op mooie dagen naartoe te gaan met beide heren. Kleedje, wat lekkers, een paar handdoeken en reservekleren mee en genieten maar! En dan na afloop met afgeklopte kleren weer op de fiets terug naar een schoon huis, zodat ik, als de kinderen in bed liggen, ook nog wat heb aan de mooie zomeravond!