Skip to main content

Het hebben van een camper of het reizen met een camper heeft veel voordelen. Deze zijn niet voor iedereen even duidelijk. Ik zal proberen in deze blog wat verheldering te geven. Er zijn namelijk voordelen waar niet iedereen gelijk aan zal denken. Tot slot zal ik een aantal opties geven om een camper te huren of een camper te kopen. Want ik ga er vanuit dat jullie na het lezen van deze blog niets anders meer willen!

Vrijheid

Op vakantie met een camper geeft een enorm gevoel van vrijheid. U bepaalt zelf de route naar de eindbestemming en u kunt op iedere plaats net zo lang, of net zo kort, blijven als dat u zelf wenst. Tijd om weer verder te reizen? Geen gedoe met koffers inpakken of bijvoorbeeld een tent afbreken. Kledingkast dicht en starten maar. Tevens beslist u zelf wanneer u uw ontbijt, lunch of diner geniet. En een minibar met exorbitante bedragen? Die zit niet in de camper. Gewoon onderweg langs een goedkope supermarkt en je hebt de koelkast weer goed gevuld.

Flexibiliteit

Is de route die u gekozen heeft toch niet zo mooi als het lijkt? Geen probleem. Neem de eerste de beste afslag en kies een nieuwe route naar uw eindbestemming. Op een camping waar de kinderen zich na twee dagen al vervelen? Geen probleem. Camper starten en op weg naar een camping die uw kinderen wél leuk vinden. U bent met een camper extreem flexibel. Geen gedoe met het omboeken van vliegtickets als het ergens niet bevalt.

Prijs

Op het eerste oog lijkt een camper erg duur. De aanschaf vooral. Gelukkig zijn campers tegenwoordig ook goed te huren. Een voorbeeld hiervan is Parkenhide, kijk voor meer informatie over het huren van een VW camper op hun website. Zodra u een camper in het bezit hebt kunt u een vakantie net zo duur maken als u zelf wilt. Hotels lijken goedkoop maar onderschat de extra kosten die aan een rondreis verbonden zijn niet. Grote kostenpost zijn vaak de maaltijden. U reist in een ‘huis’, dit betekent dat u de beschikking hebt over allerlei gemakken. U kunt zelf uw maaltijd koken.

Toegang tot natuur

Met een camper heeft u toegang tot alle belangrijke toeristische gebieden. Bij een bezoek aan de Grand Canyon of Zion National Park kunt u ‘s nachts overnachten op het terrein van de parken. Dit scheelt enorm veel reistijd of een verblijf in een veels te duur hotel op die locaties. U geniet optimaal van de natuur. Iedere ochtend wordt u wakker met het geluid van zingende vogels, prachtig uitzicht over het landschap en een heerlijke frisse berg- of zeelucht. U bent niet afhankelijk van een hoteleigenaar die u een kamer toewijst met uitzicht, u bepaald zelf uw uitzicht.

Camper kopen

Wanneer u al een keer een camper heeft gehuurd bent u ongetwijfeld verliefd geworden op de manier van reizen en vakantie vieren. In dat geval vindt u het misschien prettig om zelf een VW camper te kopen. Eentje die u daarnaast ook nog naar eigen smaak kunt inrichten. Dit kan bij een bedrijf als Parkenhide. Denk hierbij aan een prachtige VW T5 of T6. Wij wensen u veel plezier met uw camperreis!