Skip to main content

Het moment waar je heel lang naartoe hebt geleefd is eindelijk daar: op vakantie gaan. Om volledig zorgeloos van je vakantie te kunnen genieten zul je eerst een aantal zaken moeten regelen.

De belangrijkste zaken die geregeld moeten worden zullen hier worden besproken.

Voldoende verzekerd?

Ook wanneer je in het buitenland bent is het van belang voldoende verzekerd te zijn. Bij de ene verzekering zit standaard zorg in het buitenland inbegrepen. Bij de andere verzekering is hiervan geen sprake. Controleer daarom altijd voordat je op vakantie gaat op welke manier je verzekerd bent.

Door een reisverzekering af te sluiten ben je altijd verzekerd tegen ongevallen en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Benodigde reisdocumenten

Ondanks het ontbreken van grenscontroles is voor vakantiebestemmingen binnen Europa een identiteitskaart vereist. In ieder Europees land ben je namelijk wettelijk verplicht om je identiteitskaart bij je te dragen. Wanneer de vakantiebestemming een plek buiten Europa betreft is een paspoort vereist.

Let er altijd op dat je identiteitskaart of paspoort nog geldig is. Zorg ervoor dat je een nieuw reisdocument op tijd aanvraagt. Vooral richting de zomermaanden kan de aanvraag ervan langer duren dan normaal.

Medicijnen meenemen?

Om bepaalde medicijnen mee te nemen naar het buitenland is een verklaring nodig. Ga altijd van tevoren na welke medicijnen je mee zult nemen naar het buitenland. Bij je huisarts kun je navragen voor welke van deze medicijnen een verklaring nodig is. Hij of zij kan ook advies geven waar je eventuele verklaringen kunt aanvragen.

Voorkom inbraak

Tijdens je vakantie ben je vaak voor een langere periode weg van huis. Voor criminelen is dit dan ook het ideale moment om in te breken. Voorkom daarom dat criminelen bekend zijn met je vakantieplannen.

Deel je vakantieplannen alleen met personen die dicht bij je staan. Deel op social media niks over je vakantie. Met het instellen van een tijdklok zorg je ervoor dat de verlichting in je huis in de avond aan staat. Op deze manier lijkt het voor de buitenwereld of je gewoon thuis bent.