Skip to main content

Iedereen heeft een andere blik als het aankomt op vakantie gaan met je motor. Er zijn motorrijders die nog nooit op vakantie zijn gegaan met hun motor. Daarnaast heb je motorrijders die er elke vakantie er weer een feestje van maken. Overweeg je om eens als beginner een motorreis te gaan maken wat neem je dan mee? Motorfiets accessoires, extra kleding en verzorging en papieren?  

De kleding en verzorging tijdens je motorvakantie

Ga je met je motor naar een warm land dan is alleen een setje kleding niet aan te raden. Zo zal je in een warm land naast je normale kleding een koelvest mee moeten nemen. Reis je naar een land waar het veel regent dan is regenkleding aan te raden. Besluit je om omgevingen te verkennen te voet dan zijn goede sneakers of wandelschoenen een must. En wat te denken van zomerhandschoenen en een set overhandschoenen om elke weersomstandigheid te trotseren.

Welke papieren neem je mee?

Bij een goede voorbereiding op je motorvakantie is het zaak dat je de papieren en dergelijke op orde hebt. Zo kun je niet in alle landen betalen met een pinpas, dus vraag een creditcard bij je bank aan. In veel landen moet je bijvoorbeeld ook je paspoort in combinatie met een rijbewijs en kentekenbewijs hebben. Dat geldt net zo goed voor verzekeringspapieren en groene kaart. Heb je onverhoopt medische hulp nodig dan mag een zorgverzekeringspas niet ontbreken. Heb je hulp aan je motor nodig dan is een wegenwachtpas handig om mee te nemen.

Welke motorfiets accessoires heb je nodig tijdens een motorvakantie?

Het is altijd handig om een aantal motorfiets accessoires mee te nemen op je motorvakantie. Dan kun je denken aan een extra setje lampen, zekeringen, moeren en bouten. Eventueel kun je zelfs wat belangrijke onderdelen bij Boonstra Parts bestellen, zodat je deze zelf kunt vervangen bij problemen onderweg. Breng niet al te veel mee en zorg ervoor dat je met het gereedschap kleine probleempjes kunt oplossen. Tot slot is het slim voor verre reizen een pechhulp af te sluiten en het nummer mee te nemen.