Skip to main content

Frankrijk is misschien niet het eerste land waaraan u denkt als u op wintersport gaat, maar toch kunt u er een leuke wintersportvakantie beleven. In de winter is het lang niet overal in Frankrijk altijd even koud, maar het land beschikt over voldoende bergen waar u in de wintermaanden lekker kunt skiën of snowboarden. Wanneer u al vaker op wintersport bent geweest in Frankrijk, weet u waarschijnlijk precies wat u allemaal moet regelen. Gaat u echter voor het eerst op wintersport in Frankrijk? Dan leest u hieronder alles wat u moet regelen voor uw wintersport in Frankrijk.

Skigebieden in Frankrijk

Bij het boeken van uw wintersport in Frankrijk komt u er waarschijnlijk snel genoeg achter wat de skigebieden zijn waar u het beste naartoe kunt gaan. Heeft u zicht nog niet verdiept in de verschillende gebieden? In de Franse Alpen en in de Pyreneeën heeft u waarschijnlijk de meeste kans op sneeuw in de wintermaanden. Indien u binnenkort op wintersport gaat in Frankrijk maar nog niets geboekt heeft, doet u er goed aan om de weersverwachting en de sneeuwhoogtes in de gaten te houden. Op deze manier voorkomt u dat u tijdens uw wintersport in Frankrijk niet kunt skiën of snowboarden.

Huren in plaats van kopen

Gaat u voor het eerst op wintersport in Frankrijk en weet u niet of dit wel iets voor u is? Dan is het niet verstandig om alle benodigdheden te kopen. Ski’s zijn vaak duur in de aanschaf, evenals de schoenen. Zonde van uw geld dus wanneer het toch niets voor u blijkt te zijn. Daarom kunt u beter eerst de ski’s en schoenen huren. In nagenoeg alle skigebieden in Frankrijk behoort dit wel tot de mogelijkheden. Dit geldt eveneens voor de accommodatie, al zullen niet veel mensen direct besluiten om een vakantiehuis te kopen voor hun wintersport in Frankrijk. In de buurt van het skigebied zijn vaak talloze accommodaties te huur waar u kunt verblijven. Op deze manier staat u binnen no-time op de piste en zit u bovendien niet met een gekocht vakantiehuis in uw maag wanneer u slechts eenmalig op wintersport gaat in Frankrijk.