Skip to main content

Wilt u een van de Waddeneilanden bezoeken en is uw keuze gevallen op Texel? Kom op het eiland genieten van de prachtige natuur, de gezellige dorpen en natuurlijk het heerlijke strand. Gaat u voor een weekendje weg naar Texel, boek dan het Hotel B&B Loodsmans Welvaren in Den Hoorn.

In deze blog vindt u wat u kunt doen tijdens uw weekendje weg op Texel, zodat u een paar goed gevulde dagen kunt inplannen. Boek alvast uw weekend op Texel, terwijl u zich met deze blog alvast waant in de prachtige omgeving van het eiland.

Vier plekken om te ontdekken tijdens uw weekendje weg op Texel

Ontdek Texel en boek uw weekendje weg voor een ontspannen avontuur. Of u nu houdt van culturele uitstapjes, een bezoek aan een van de gezellige dorpjes of een fietstocht door de prachtige natuur, op Texel vindt u de afwisseling voor een heerlijk weekendje weg.

1. De 7 gezellige dorpjes op het eiland

Boekt u een weekendje weg op Texel, dan kunt u niet terugkeren zonder een aantal van de 7 dorpjes te bezoeken. Verspreid over het eiland geniet u in de verschillende dorpjes van een gezellig terras en een wandeling langs de karakteristieke pandjes. Ga bijvoorbeeld vanuit Hotel B&B Loodsmans Welvaren naar het centrum van Den Hoorn, het meest zuidelijke dorp van het eiland dat omringd wordt door prachtige natuur. U kunt een bezoek nemen aan de historische witte kerk en als u door de knusse straatjes wandelt, passeert u een aantal leuke galeries van de lokale kunstenaars.

2. Het Nationaal Park Duinen

Op een relatief kleine oppervlakte vindt u in het Nationaal Park Duinen van Texel een grote variatie aan natuur en landschappen. De hele westkust van Texel bevat bijzondere kwelders, duinvalleien, bossen en uitgestrekte stranden. Tijdens een lange wandeling of fietstocht door het prachtige gebied kunt u uw ogen de kost geven. 

3. Een heerlijke middag op het strand

Een weekendje weg op Texel is niet compleet zonder een middagje op het strand. Een strakblauwe hemel en warme temperaturen nodigen u uit om heerlijk uit te rusten op het strand en een duik te nemen in de Noordzee. Het enige dat u nog nodig heeft voor een stranddag op Texel is een picknickmand, een goed boek en zonnebrandcrème.

4. Het Voedselbos van Texel

Een leuke plek om naartoe te gaan tijdens uw weekendje weg op Texel, is het Voedselbos (voorheen de Zelfpluktuin). Vlakbij Hotel B&B Loodsmans Welvaren wandelt u door het prachtige gebied met allerlei struiken en bomen. Het bijzondere hiervan is dat u een mand meekrijgt die u kunt vullen met de heerlijke vruchten en kruiden. Een leuke manier om het eetbare gewas te ontdekken en te proeven. 

Boek uw weekendje weg op Texel bij Hotel B&B Loodsmans Welvaren

Heeft u een vrij weekend in het vooruitzicht dat u wilt doorbrengen op het prachtige Texel? Boek dan een arrangement bij Hotel B&B Loodsmans Welvaren, waar u kunt genieten van comfort en luxe op een gezellige locatie in Den Hoorn. Ook als u voor komend weekend een last minute wilt boeken op Texel, kunt u hier terecht. Wilt u voor het boeken meer informatie over het Hotel B&B, neem dan vrijblijvend contact op met de gastheren en -dames die u graag welkom heten op het prachtige eiland.