Skip to main content

Er is bijna niks vervelender dan een vakantie die ten einde loopt. Je realiseert je dat je over een paar dagen weer aan de bak moet en dat de volgende vakantie nog wel even duurt. Ook moet je thuis weer meteen aan het werk zodra je thuiskomt, want de koffer zal zichzelf niet uit gaan pakken. In dit artikel help ik je graag herinneren aan een aantal belangrijke dingen die je direct bij thuiskomst moet regelen. 

Je auto wassen

Als je met de auto op vakantie bent geweest dan kan ik je aanraden om deze meteen te gaan wassen in een wasstraat. Je auto heeft namelijk flink wat vuil en rotzooi verzameld die je er het beste meteen af kan laten poetsen. Doe je dit niet dan loop je risico dat het vuil zich in de lak gaat buiten. Vooral na de wintersport is het belangrijk om meteen door de wasstraat heen te rijden. In de winter ligt er namelijk veel zout op straat. Dit zou komt op je auto en is niet bepaald goed voor de laklaag en onderdelen van je auto. Ben je met een grote auto of busje op vakantie gegaan? Dan raad ik je aan om een truckwash in de buurt op te zoeken. Een truckwash is een hele grote wasstraat waar je met voertuigen terecht kunt die normaal niet door de wasstraat passen. 

Je koffer uitpakken

Je stelt het misschien nog wel aan dagje uit, maar ooit moet je er toch echt aan geloven. Alle kleren die je op je vakantie hebt gebruikt zullen gewassen moeten worden. Dit is altijd veel werk en vooral het opvouwen en strijken van de kleding is absoluut geen pretje. Het helpt echter wel om het meteen te doen. Je zit er dan niet de hele week tegenaan te kijken en het geeft je een goed gevoel als je alles weer schoon en fris in de kast hebt liggen. 

Ga direct weer sporten

Gemiddeld kom je per vakantiedag 0,3 kilo aan. Iedereen die in de spiegel kijkt na de vakantie denkt hetzelfde: “ik ben echt dik geworden”. Het is belangrijk om meteen je routines weer op te gaan pakken. Als je dit niet doet dan wordt het elke keer dat je het uitstelt moeilijker om weer te beginnen. Dit geldt niet alleen bij het sporten, maar ook met het op tijd opstaan, schoonmaken en koken.