Skip to main content

De dagen voorafgaand aan een vakantie naar het buitenland brengen vaak de nodige stress met zich mee voor veel vakantiegangers. Zijn alle spullen ingepakt? Heeft iedereen de juiste reisdocumenten mee? Zijn we op tijd vertrokken? Enzovoorts. Wanneer u met de auto op vakantie gaat is het daarbij erg belangrijk om te controleren of u goed verzekerd bent. U moet er immers niet aan denken dat u in het buitenland langs de kant van de weg komt te staan en niet kunt rekenen op uw verzekeraar. Vaak blijkt dat mensen vooraf niet goed bekeken hebben wat de verzekeraar dekt bij schade of pech in het buitenland.

Online de beste autoverzekering vinden

Gelukkig is het vinden van de beste autoverzekering tegenwoordig veel makkelijker dan dat dit voorheen was. Een autoverzekering van uw huidige verzekeringsmaatschappij kunt u aan de hand van handige tools heel eenvoudig met de verzekeringen van andere verzekeringsmaatschappijen vergelijken. Door de verschillende autoverzekeringen te vergelijken vindt u altijd een autoverzekering die mogelijke schade tijdens uw autovakantie in het buitenland goed dekt. Let bij het vergelijken van autoverzekeringen niet alleen op de premie voor de verzekering. Vaak blijkt de dekking van de goedkoopste autoverzekering erg slecht te zijn.

Let op de regels in Europese landen

Houd er rekening mee dat de regels voor het gebruik van uw auto in bepaalde Europese anders zullen zijn dan in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan Frankrijk, waar u verplicht in het bezit moet zijn van een kleine brandblusser. Daarbij is het in de hoofdstad van Frankrijk, Parijs, niet toegestaan om in het centrum te komen zonder een milieubadge te hebben. Op deze manier probeert de Franse regering het milieubelastende verkeer zoveel mogelijk uit het centrum van de hoofdstad te weren. Het is erg belangrijk om dergelijke zaken vooraf goed te hebben uitgezocht.