Skip to main content

Ook weer dit jaar gaan we massaal op vakantie. Op reis gaan is niet aan iedereen bestemd, maar toch gaat de gemiddelde Nederlander tweemaal per jaar een paar dagen weg van huis. Je kunt ver weg gaan, maar je kunt ook dicht bij huis blijven. Het is niet aan iedereen besteed om door de jungle van Peru te zwerven of te zien hoe het leven in Noord-Korea er uit ziet. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren en dat is maar goed ook. Het zou enorm saai worden als we allemaal dezelfde reizen zouden ondernemen.

Hoe vind je een leuke vakantiebestemming?

Je kunt een leuke vakantiebestemming vinden door op het internet wat rond te surfen. Vaak kom je de prachtigste foto’s tegen van verre reizen, en dan kan het zomaar eens gaan kriebelen in je buik! Maar ook dichter bij huis kan het prachtig zijn. Wat te denken van de Belgische Ardennen, waar je toch nog wat ongerepte natuur kunt vinden! En ook op de Veluwe kun je prachtig fietsen.

Je budget bepaalt voornamelijk de mogelijkheden. Dat hoeft niet te betekenen dat je niet ver weg kunt gaan met een beperkt budget. Voor enkele honderden euro’s heb je al een retourtje naar de andere kant van de wereld, waar het leven soms veel goedkoper is, zodat je uiteindelijk niet veel duurder uit bent dan wanneer je dicht bij huis was gebleven waar het leven duurder is.

Het is zaak te bedenken wat je precies zoekt in een vakantie. Wil je zon, zee, strand, of toch liever cultuur snuiven? Lekker relaxt in een all-inclusive resort, of gewoon alles zelf regelen en back to basic? Het kan allemaal; je kunt zelf bepalen wat je precies wil gaan doen. Dat is het heerlijke van reizen! En als je geen vakantiebestemming kunt bedenken – wat we ons nauwelijks voor kunnen stellen! – dan ga je toch gewoon een jaartje niet? Een jaartje sparen voor een verre reis of wat inspiratie opdoen voor een komende vakantie, dat is ook geen enkel probleem. Je reist omdat het mag, niet omdat het moet.