Skip to main content

Wat heb je nodig voor een barbecue op vakantie?

By 5 november 2021november 6th, 2021Eten

Dit artikel gaat over het organiseren van een feestelijke barbecue. Je wilt dat het een succes wordt en daarom is een goede voorbereiding gewenst. Wat heb je er zoal voor nodig?

De barbecue

Dat je een barbecue nodig hebt, is natuurlijk duidelijk. De capaciteit daarvan moet aansluiten bij het aantal personen dat gaat deelnemen. Het grillen van het eten is deel van het gebeuren en draagt bij aan de sfeer, maar het mag ook weer niet te lang duren. Als je nog geen barbecue hebt, dan kan je een barbecue kiezen, die past bij het aantal eters. Heb je er wel al een, dan dien je de groepsgrootte af te stemmen op de capaciteit van de barbecue.

Bestek en borden

Het is doorgaans het meest handige om plastic bestek en borden te gebruiken. Dat is bij een barbecue heel acceptabel. Ze zijn niet duur en een ruime hoeveelheid ervan is dus geen probleem. Er kunnen mensen zijn die graag voor elk gerecht een nieuw bord en bestek willen. Zorg ervoor dat er een bak is, waarin mensen hun afval kwijt kunnen. Dat behoort niet op de grond. Ook papieren servetjes dienen niet te worden vergeten.

Tafels en stoelen

Hoewel staand eten heel gebruikelijk is bij een barbecue, opdat mensen wat mengen. Toch moet iedereen ook wel kunnen zitten. Afhankelijk van wat wordt gegrild, dienen mensen desgewenst aan een tafel te kunnen zitten om bijvoorbeeld eten door te snijden. Barbecueën is een buitengebeuren en er zal een plan B moeten zijn voor het ongewenste geval dat er neerslag valt.

Eten en drinken

Ter afsluiting van dit korte artikel, melden we voor de volledigheid dat natuurlijk voor voldoende eten en drinken dient te worden gezorgd. Zorg dat er voor elk wat wils is. Je kunt veel meer grillen dan alleen vlees en vis. Er kunnen mensen zijn, die vegetariër zijn. Als je dat vooraf kunt navragen, kan je eventuele missers voorkomen. Naast het gegrilde eten zijn onder meer verse groenten, sauzen en brood gewenst. Een frisdrank of sapje kan eventueel uit een weggooibeker worden gedronken, maar voor bijvoorbeeld wijn is dat uit ten boze. En zorg voor voldoende ijsblokjes.

Meenemen op vakantie

Nu moet je nog alles meenemen op vakantie, dit kan natuurlijk in de kofferbak of je laat het bezorgen!