Skip to main content

Wanneer ben jij verzekerd voor je zorgkosten op vakantie

By 11 april 2019Europa, Travel, Voorbereiding

Als jij binnenkort op vakantie gaat kan het handig zijn om te weten waar je precies aan toe t bij een ongeval of ziekte. Met andere woorden: wat dekt mijn zorgverzekering? Hoe vergelijk ik zorgverzekeringen? En met wie moet ik contact opnemen als er iets gebeurd is? Na het lezen van dit artikel kom jij meer te weten over de zorgkosten in het buitenland.

Verschillende verzekeringen

Je zou een standaard dekking kunnen hebben via een basisverzekering, of je kunt gebruik maken van een aanvullende dekking. Een basisverzekering die verzekerd tot op zekere hoogte je ziekte kosten. Nederlandse verzekeraars vergoeden in dit geval de spoedeisende hulp als je dit nodig hebt in het buitenland. Let alleen wel op: wanneer de ziektekosten in het buitenland hoger zijn dan hier in Nederland, zal je zelf moeten bij betalen.

Het is daarnaast ook goed om te weten dat de repatriëring kosten worden vergoed met een basisverzekering. Bij deze kosten kun je denken aan het vervoer, dus bijvoorbeeld een ambulance. Daarvoor kun je een aanvullende dekking voor het buitenland aanvragen. Hierbij kun je zelf uitkiezen waar je voor verzekerd wilt worden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om jezelf te verzekeren voor risicovolle sporten. Hoeveel extra premie je hier over betaald ligt aan je zorgverzekering.

Zorgverzekering vergelijken 2020

Over de jaren zijn de premies van zorgverzekeringen erg veranderd. Mocht jij daarom van plan zijn om volgend jaar met een gerust hart op vakantie te gaan. Kun je nu alvast je zorgverzekering vergelijken voor 2020. Je kunt dan alvast kijken welke verzekering het beste bij jou past.

Onderneem actie bij ongevallen

Mocht er, binnen Europa, een ongeval plaatsvinden dan kun je altijd contact opnemen me 112. Alleen mocht er geen zaken zijn van een noodsituatie kun je ook je de alarmcentrale van je zorgverzekering bellen. Je zorgverzekeraar kan je altijd verder adviseren.