Skip to main content

Bent u groot fan van wandelvakanties en heeft u inspiratie nodig voor het kiezen van uw vakantie dit jaar? Of bent u nieuwsgiering naar waarom wandelvakanties zo populair zijn en wilt u dit jaar zelf ook gaan wandelen? In dit artikel geven wij u een aantal tips voor de mooiste wandelvakanties voor 2017.

 

Trektocht of standplaatsvakantie

 

Er zijn twee soorten wandelvakanties. Als eerste is er de trektocht. Als u van afwisseling houdt, dan is een trektocht een echte aanrader. Bij deze tocht, trekt u door het land, van bestemming tot bestemming. U overnacht in elke nacht in een ander hotel in een nieuwe stad. U legt grote afstanden af en maakt kennis met verschillende soorten landschappen. Het alternatief is een standplaatsvakantie. Hierbij kiest u een stad en hotel als uitvalsbasis. Elke dag wandelt u een route in de omgeving en ’s avonds keert u terug naar het hotel. Het voordeel is dat u deze omgeving en stad ontzettend goed leert kennen.

 

Trektocht Toscane

 

Toscane is een populaire stad om vakantie te vieren. Er komen echter weinig mensen voor een wandelvakantie. Dit is jammer omdat u juist tijdens het wandelen de prachtige omgeving ontdekt. Buiten de stad kunt u wandelen in de heuvels bij Volterra, genieten van de stilte in de bossen bij Monteriggioni en ervaart u het echte Toscane bij de wijgaarden van San Gimignano en de zonnebloemvelden bij Colle di Val d’Elsa.

 

Standplaatsvakantie Zilltertal

 

Zillertal is een schilderachtige vallei in Tirol. Als uitvalsbasis kunt u kiezen voor het lieflijke dorp Uderns. Vanuit uw hotel maakt u afwisselende wandeltochten in de omgeving. Wandel door de vallei of ga met de gondel naar boven en maak daar uw wandelingen. In dit gebied vindt u prachtige kerken, de rivier de Ziller, de Harter Schleier waterval, bossen en bergweides. Rust comfortabel uit in een van de vele schattige dorpjes in de buurt en ervaar de gastvrijheid van de lokale bewoners.

 

Madeira: zowel voor trektochten als een standplaatsvakantie

 

Ten westen van Marokko vindt u het bloemeneiland Madeira. Het is hier het hele jaar lente en daarom is het ook de perfecte bestemming voor een wandelvakantie. Het eiland is ontstaan als vulkanisch eiland en door de grondsoort is dit de enige plek in Europa waar u tropisch regenwoud tegenkomt. Wandel tussen de eucalyptusbomen en andere planten die u alleen in tuincentra tegenkomt. Proef exotische vruchten en koel af in een van de vele levada’s: verkoelende waterlopen. Op dit eiland kunt u een trektocht maken en het hele eiland verkennen of het plaatsje Funchal als basis kiezen en van daaruit elke dag een wandeling maken.

 

Zoveel keus

Natuurlijk zijn er veel meer mooie plekken om uw wandelvakantie te houden. In elk land kunt u heerlijk wandelen, alleen zijn de wandelpaden in het ene land beter begaanbaar en onderhouden dan in andere landen. Toch is het aan te raden om juist te voet er op uit te gaan als u eenmaal uw vakantiebestemming hebt gekozen; te voet komt u juist langs de minder toeristische plaatsen en ontdekt u ongerepte natuur en authentieke historische gebouwen en stadjes.