Skip to main content

Waarom is Zakynthos de ideale vakantiebestemming?

By 13 december 2021Reisadviezen

Het leven bestaat uit het maken van keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Zo moet je bepalen wat je vanavond gaat eten én waar je komend jaar naar op vakantie gaat. Het bepalen van een vakantiebestemming hoeft echter niet al te lastig te zijn; er zijn namelijk meerdere redenen waarom Zakynthos de ideale vakantiebestemming is.

Gezelligheid & gastvrijheid

Op het Griekse eiland Zakynthos geniet je op veel plekken van veel gezelligheid. Deze gezelligheid is onder andere te danken aan de gastvrije Grieken. Als je de Grieken met respect behandeld, krijg je hier echt onwijs veel voor terug. Zeker in de hotels en restaurants zijn de Grieken onwijs gastvriendelijk. Mocht je op straat een gesprekje met een Griek aanknopen, krijg je mogelijk hele handige tips. De locals weten immers précies waar je op dit eiland naar toe moet gaan.

Veel bezienswaardigheden

Op Zakynthos draait het niet alleen maar om zon, zee en strand. Nee, op dit eiland vind je ook allerlei bezienswaardigheden. De blauwe grotten van Zakynthos, Shripweck Beach en Dafni Beach zijn hier enkele voorbeelden van. Ook kun je op dit eiland meerdere fraaie steden bezoeken; Cameo Island, Zakynthos-Stad en Kamp zijn bijvoorbeeld ware aanraders.

Aangename temperaturen

De temperaturen op Zakynthos zijn subliem te noemen. Zeker als je in de zomer naar Zakynthos toe gaat, geniet je van aangename temperaturen. In de periode van juni tot en met september geniet je van een gemiddelde temperatuur van 22 tot 26 graden. In de winterperiode is het overigens niet al te aangenaam; op dit eiland heerst namelijk een mediterraan klimaat. Dit klimaat zorgt voor droge zomers, maar voor vrij koude en natte winters. Zakynthos is dan ook geen ideale plek om te overwinteren.

Keuze uit veel accommodaties

Wil je in een pittoresk en kleinschalig hotelletje verblijven? Of geef je de voorkeur aan een luxe resort met all inclusive formule? Op Zakynthos heb je de keus uit heel veel soorten accommodaties. Doordat deze accommodaties erg divers zijn, heb je in ieder geval voldoende keuze. In het gewenste verblijf ga je hoe dan ook van een heerlijke vakantie op Zakynthos genieten!