Skip to main content

Heb je besloten om binnenkort op vakantie te gaan naar Frankrijk? Dan is het eigenlijk een must om je in ieder geval in de basis verstaanbaar te kunnen maken in het Frans. In veel gebieden wordt namelijk geen Engels, of heel gebrekkig Engels gesproken. En dat kan best lastig zijn als jij de weg wilt vragen aan een local. Zorg daarom dat je genoeg tijd en energie steekt in de voorbereiding van jouw reis naar Frankrijk en volg een cursus Frans.

Weg met de taalbarrières

Een hele goede reden om een cursus Frans te volgen voordat je op reist gaat, is die eeuwige taalbarrière vermijden. Na het volgen van een cursus in deze taal sta jij veel steviger in je schoenen, hoef je minder snel het woordenboek er bij te pakken of over te gaan in communiceren via gebaren. Dankzij de cursus bestel jij zonder problemen een drankje in een restaurant, is een kaartje kopen voor het openbaar vervoer geen puzzel meer en stap je zo op een local af om de weg te vragen.

 

Maak kennis met de cultuur

Tijdens je reis maak je op je eigen manier kennis met de Franse cultuur. Maar met een cursus Frans leren voor op vakantie ontdek je hier nog veel meer over. Tijdens deze cursus krijg je beleefdheidsvormen aangeleerd, zodat je iemand altijd op de juiste manier aanspreekt. Daarnaast leren de docenten je tijdens de betreffende cursus nog veel meer nuttige dingen, bijvoorbeeld wat de sociale regels en verdere gewoontes zijn in Frankrijk.

 

Maak je ook verstaanbaar in andere landen

Ben je een echte wereldreiziger? Dan weet je natuurlijk allang dat er niet alleen in Frankrijk de Franse taal wordt gesproken, ook in andere landen komt je verstaanbaar maken in deze taal goed van pas. Denk hierbij aan België, Zwitserland en Monaco. En ambieer je een carrière in het buitenland? Dan is het verstandig om naast Engels ook nog een andere taal te spreken, zo heb jij een stapje voor op je concurrenten. Op deze manier is deze cursus Frans een mooie opstap om je verder in deze taal te gaan verdiepen.