Skip to main content

Hebben je kinderen een dagje vrij of lekker vakantie, dan is het natuurlijk ontzettend leuk om iets met het gezin te gaan ondernemen. Na het zoveelste pretpark te hebben bezocht vinden jullie dat het tijd is voor iets anders. Gelukkig heeft ons land allerlei prachtige steden, waardoor er genoeg te doen is voor jong en oud. Eén van de leukste uitjes die je vooral met kinderen kunt ondernemen, is het doen van een speurtocht. Dit kan natuurlijk in allerlei verschillende gradaties, dus je kunt het zelf zo spannend maken als dat je zelf wilt. Om je een idee te geven hoe leuk het kan zijn, hebben we een aantal steden voor je wat een speurtocht perfect is om te doen.

Een speurtocht in Amsterdam

Onze hoofdstad mag natuurlijk absoluut niet ontbreken in deze lijst met leukste steden. Een speurtocht in Amsterdam biedt je namelijk zo ontzettend veel mogelijkheden. Je kunt er namelijk voor kiezen om door het stadscentrum te gaan, maar ook langs de andere prachtige routes kun je een super leuke speurtocht doen. Niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook voor (alleen) volwassenen. Dus ga je binnenkort met vrienden een weekendje naar Amsterdam toe, dan is het zeker aan te raden om hier eens naar te kijken.

Hoe lang duurt een speurtocht?

Vooral met kleine kinderen kunnen we ons bij Heel Holland Speurt heel goed voorstellen dat je niet langer dan een uur onderweg wilt zijn. Vooral voor de allerjongsten is een uur wandelen door de stad natuurlijk vaak al meer dan genoeg. Ben je met wat oudere kinderen of alleen met volwassenen? Dan zijn er ook allerlei speurtochten te doen die niet alleen vele malen spannender zijn, maar ook langer duren. Zo kun je kiezen voor een compleet arrangement, met bijvoorbeeld patat en een snack. Superleuk natuurlijk voor een kinderfeestje. Dus kun jij wel wat inspiratie gebruiken, dan is een speurtocht geschikt voor zowel jong als oud, zeker iets om in je achterhoofd te houden wanneer jij een keer een activiteit moet organiseren.