Skip to main content

Italië is een van de populairste bestemmingen voor toeristen van over de hele wereld, en met zijn enorme aanbod aan adembenemende bezienswaardigheden en attracties is het geen verrassing waarom. Maar bij de beslissing waar je tijdens de vakantie gaat verblijven, wordt kamperen vaak over het hoofd gezien. Kamperen in Italië is een geweldige optie voor wie dit prachtige land ten volle wil verkennen. Niet alleen is het een van de meest betaalbare verblijfsmogelijkheden, maar het biedt ook de mogelijkheid om in contact te komen met de natuur en je onder te dompelen in de cultuur. De kampeermogelijkheden in Italië zijn eindeloos, van midden in de dolomieten tot lekker aan de kust van de middellandse zee. Of je nu op zoek bent naar een afgelegen plekje om je tent op te zetten of een volledig uitgeruste camping met alle voorzieningen die je nodig hebt, lees verder voor wat er mogelijk is.

Voordelen van kamperen in Italië

Terug naar de basis – Als je er ooit van hebt gedroomd om terug te gaan naar de natuur en terug te keren naar de basis, dan is Italië de plek om dat te doen. Met alles van volledig uitgeruste campings tot eenvoudige routes is er een optie voor iedereen, en het is een geweldige manier om je los te koppelen van de moderne wereld.

Meer verkennen – Kamperen is een geweldige manier om meer van het platteland en minder van de toeristische plekken te verkennen. Van chillen in de Italiaanse Alpen tot het verkennen van de Middellandse Zee, kamperen is een geweldige manier om de minder bereisde plekken van het land te verkennen.

Unieke ervaringen – Kamperen in Italië is een geweldige manier om unieke ervaringen op te doen.Er zijn talloze unieke ervaringen te beleven als je op deze manier verblijft in het mooie Italië.

Soorten campings in Italië

Van rustige campings waar je compleet naar de basis gaat tot campings waar je alles kan vinden. Je kan ze allemaal vinden in Italië. Als je opzoek bent naar een rustige plek waar je een connectie kan maken kan je het best naar een van deze rustige plekken. Maar als je bijvoorbeeld met je gezin op vakantie gaat dan is een volledig uitgeruste camping middellandse zee een geweldige optie. Een voorbeeld van een top camping is: Park Albatros, het is ligt op loopafstand van de zee en heeft ook genoeg activiteiten voor jong en oud. Zoals zwembaden en een animatieteam bijvoorbeeld. En voor de cultuurliefhebbers zijn er ook genoeg steden om te ontdekken, zoals San Vincenzo.