Skip to main content

Wij Nederlanders houden ervan om te besparen. Voor de aanbiedingen wordt regelmatig stad en land afgereden om maar toch zo goedkoop mogelijk bepaalde objecten aan te kunnen schaffen. We besteden liever een volledige dag aan het vinden van de laagste prijs, dan dat we een tientje meer betalen en het voorwerp direct in huis hebben.

Maar goed, dat is op zich geen vervelende eigenschap, want het zorgt er voor dat je meer geld hebt voor andere leuke dingen. Zoals bijvoorbeeld vakantie! Maar hoe houd je ook die vakantie zo goedkoop mogelijk? Waar moet je dan allemaal op letten? We geven enkele tips!

Regel alles zelf

Het kan aantrekkelijk zijn om een reisbureau binnen te stappen, je wensen en budget kenbaar te maken en zo een reis aangesmeerd te krijgen. Het nadeel daarvan is echter dat de werknemers van het reisbureau ook eens op vakantie willen, en jij daarvoor moet betalen. Wanneer je zelf alle onderdelen van de reis verzorgt, kun je fors besparen. Cut the middleman.

Buiten het hoogseizoen

In het hoogseizoen zijn de prijzen net als het seizoen: hoog. Wanneer je lagere prijzen wil, ga je in het laagseizoen op vakantie. Dat kan honderden euro’s schelen op dezelfde reis!

Wacht op de aanbiedingen

Ook in het laagseizoen kan er nog heel veel verschil zitten tussen de prijzen voor een bepaalde vakantie. Houd de prijzen een tijdje in de gaten en raadpleeg meerdere aanbieders. Zo krijg je een goede indruk van wat een goede prijs is voor jouw beoogde vakantie en wat het juiste moment is om de reis te boeken.

Maar… duurkoop?

Let wel op dat goedkoop soms duurkoop kan zijn. Een retourtje Thailand voor 300 euro met Aeroflot is leuk, maar je moet ook bedenken of je dat wel wil. Een overstap van 9 uur is toch wat minder leuk. Misschien is een duurdere vliegticket zonder overstap dan toch iets prettiger. Maak dus altijd een afweging van je besparing en of je het dat wel waard vindt.