Skip to main content

Een (eerste) vliegreis kan voor veel mensen heel spannend zijn. Gelukkig kun je bepaalde voorbereidingen treffen waardoor je meer rust in je hoofd kunt krijgen. Wij gaan je daarbij helpen.

5 tips voordat je begint aan de vliegreis

We hebben een aantal van de beste tips voor je geselecteerd

 • • Zorg dat je op tijd bent op het vliegveld bent
  Dit lijkt nogal logisch, maar de voorbereiding hiervoor begint al ruim voordat je vertrekt. Zorg dat je betrouwbaar vervoer hebt naar het vliegveld. Zorg dat je niet op het laatste moment nog nieuwe spullen hoeft te kopen. Zorg dat je alle paspoorten van je gezinsleden op een vaste plek hebt liggen. Op het vliegveld zelf wil je ook echt alle tijd hebben. Mocht je vervolgens echt heel vroeg door de beveiligingscheck komen dan kun je altijd nog rustig een kopje koffie drinken. Wil je weten waar jouw vlucht zich bevindt kijk dan op Flightradar Online.
  • Ben je echt heel bang? Overweeg dan rustgevende medicatie
  Er zijn tal van verschillende soorten medicatie beschikbaar mocht je echt iets rustgevends kunnen gebruiken. Je wilt natuurlijk niet direct naar medicatie grijpen, maar bij de apotheek zijn er ook verschillende middeltjes beschikbaar die niet zo ingrijpend zijn. En je kunt daarmee een hoop stress voorbereiden.
  • Bereid je hand- en ruimbagage goed voor.
  Als je met het vliegtuig reist dan heb je handbagage en ruimbagage. Handbagage neem je zelf mee in het vliegtuig, terwijl je je ruimbagage moet laten inchecken. Als het gaat om handbagage dan zijn er strenge regels voor de veiligheid. Deze zijn bijvoorbeeld van toepassing op vloeistoffen en aanstekers.
  • Reis je met kinderen? Neem dan extra voorzorgsmaatregelen
  Vliegen met kinderen kan extra stressvol zijn. Sommige kinderen vinden vliegen eng en ze moeten natuurljik wel een tijdje zitten. We raden je daarom op de eerste plaats aan om genoeg vermaak voor de kinderen mee te nemen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan IPad waar ze filmpjes op kunnen kijken en boekjes. Ook kun je kleine cadeautjes meenemen waarvan je kinderen er om de zoveel tijd eentje mogen uitpakken. Veel vliegtuigmaatschappijen bieden soms leuke extraatjes voor kinderen.
  • Nog een laatste tip voor de langere vliegreizen
  Er is natuurlijk nog een groot verschil tussen een vlucht van een uurtje of een vlucht van 12 uur naar de andere kant van de wereld. Zo lang stilzitten is simpelweg niet gezond voor je. Probeer daarom tijdens een lange vlucht regelmatig even een rondje te lopen. Je kunt ook bepaalde rek- en strekoefeningen doen. Verder is het van belang om ervoor te zorgen dat je genoeg blijft drinken. Je kunt op grote hoogte namelijk makkelijk uitdrogen en dan ga je je in algemene zin niet heel lekker voelen.

Kortom

We wensen je veel plezier tijdens je (eerste) vliegreis. We weten zeker dat dat, vooral met deze tips, wel gaat lukken. Wees niet bang, hou in gedachten dat vliegen 1 van de veiligste vormen van vervoer is.