Skip to main content

De plek waar je naartoe gaat op vakantie, is van veel factoren afhankelijk. Wil je een strandvakantie, een avontuurlijke vakantie of ga je toch voor een wintervakantie? Dat is een keuze die je zelf moet maken. Als je eenmaal de bestemming hebt uitgekozen, is het de vraag op welke manier je op vakantie wil. Gaat je voorkeur uit naar kamperen, of houd je meer van luxe en ga je voor een all-inclusive resort? Allemaal keuzes die voor iedereen anders kunnen zijn. Deze keuzes kan je maken.

All-inclusive

Wanneer je all-inclusive op vakantie gaat, ben je vaak van alle gemakken voorzien. Je kan onbeperkt eten, drinken en van alle voorzieningen gebruik maken. Vaak zijn er bij deze resorts grote zwembaden met glijbanen en zijn er talloze restaurants te vinden. Wanneer je je geen zorgen wil maken over maaltijden, dan is een all-inclusive resort helemaal iets voor jou.

Eigen huisje

Op drukke toeristische plekken zijn er ook wel eigen vakantiewoningen te huren. Het voordeel hiervan is dat je vaak van alle gemakken voorzien bent, zoals een eigen keuken en een koelkast en/of vriezer. Als je heel veel geluk hebt, zit er ook een overkapping bij waar een jacuzzi onder staat. Als je maximaal wil genieten, is dit ideaal. Wel moet je er rekening mee houden dat je zelf verantwoordelijk bent voor de boodschappen en zelf je eigen maaltijden moet regelen.

Kamperen

Wil je op vakantie juist back to basic en hecht je geen waarde aan luxe? Dan is kamperen ideaal voor jou. Wanneer je gaat kamperen ben je eigenlijk 24 uur per dag buiten en in de natuur. Je hebt geen eigen koelkast of keuken, dus je zult het met een gasbrandertje en een koelbox moeten doen. Ook heb je geen eigen badkamer en toilet in je tent, waardoor je gebruik moet maken van het gezamenlijke douche- en toiletgebouw. Niet iedereen vindt dit idee even fijn, dus niet iedereen is geschikt om te gaan kamperen. Vooral met kinderen is kamperen erg leuk, omdat ze alle ruimte hebben om lekker te spelen.