Skip to main content

Op vakantie naar een ander land gaan is hartstikke leuk, maar het is tevens een onderneming waarbij je nog veel kan vergeten. Je moet aan een hoop dingen denken, waarbij sommige dingen er gewoon bij inschieten. Iedereen herkent het wel: je bent vertrokken en onderweg realiseer je jezelf plots dat je iets vergeten bent. Voorkom dit door altijd stil te staan bij de onderstaande punten. Zo ben je er zeker van dat je niets belangrijks vergeet wanneer je naar een ander land op vakantie gaat.

Check je reisdocumenten

Binnen Europa volstaat over het algemeen een ID, maar voor verdere reizen zul je jouw paspoort nodig hebben. Vergeet deze nooit, anders heb je een fiks probleem. Check ook altijd vooraf of je een paspoort of een ID nodig hebt om een land binnen te geraken. Vergeet ook niet de reisdocumenten voor je medepassagiers, bijvoorbeeld je kinderen. Controleer daarnaast of je reisdocumenten nog geldig zijn. Check tevens de regels omtrent een visum voor het land. Zeker voor verdere reizen is dit een vereiste.

Controleer verzekeringen en vaccinaties

Zeker wanneer je naar een wat exotische locatie op reis gaat, is de kans groot dat je een aantal vaccinaties moet nemen. Zo dien je in Aziatische landen zoals bijvoorbeeld China een vaccinatie tegen gele koorts te nemen wanneer je minder dan een week geleden in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Maar ook andere vaccinaties tegen bijvoorbeeld infectieziektes zoals hepatitis B horen er vaak bij. Check daarnaast of je een reisverzekering hebt afgesloten en of deze alles dekt.

Financiële zaken op orde

Tijdens een vakantie in het buitenland wil je zorgeloos kunnen genieten. Daarom is het van belang ook de financiële kant vooraf op orde te hebben. Houd bijvoorbeeld rekening met grote afschrijvingen als het gaat om je uitgavepatroon. Niet is vervelender dan ontdekken dat je iets op vakantie niet kunt betalen. Zorg ook dat je beschikt over lokaal geld, dit is altijd handig.