Skip to main content

Wereldreis is anno 2017 helemaal hip onder backpackers, het komt dan ook vaak voor dat backpackers meerdere landen of zelfs meerdere continenten pakken als ze toch eenmaal aan het reizen zijn. Wanneer je diverse continenten pakt dan kun je vrij snel spreken van een wereldreis, hiervoor trekken dan ook veel mensen richting Australië. Tijdens zo’n wereldreis wordt er vaak gewerkt en gereisd, omdat mensen dan toch al in de buurt zijn pakken ze vaak Nieuw Zeeland ook mee. Dat is erg logisch omdat het nogal veel tijd én geld kost om naar de andere kant van de wereld te vliegen, Australië. In Australië is het dan ook heel goed mogelijk om te werken zodat mensen vaak wat langer blijven hangen dan gepland. Hier is het dan ook heel normaal om tijdens je reis aan het werk te gaan, het leven in Australië is namelijk erg duur. De ene reiziger doet het uit nood om de reis te kunnen verlengen en de andere reiziger doet het juist uit ‘voorzorg’ of vind het prettig om wat geld bij te verdienen of zo makkelijk mensen te leren kennen. Werken in Australië wordt door veel mensen veel leuker ervaren dan werken in Nederland doordat er een zonnetje schijnt en je in een vreemd land bevindt. Veel reizigers zien werken tijdens hun reis dan ook als een uitdaging.

Backpacken in Australië

Voordat je aan dit leuke avontuur kunt beginnen is het noodzaak om uitgebreid onderzoek te doen. Welke route wil je gaan volgen, hoeveel geld stel je beschikbaar voor de route en wat wil je per se gezien hebben tijdens je wereldreis? Het is goed om te weten dat je dat vooraf bedenkt en uitzoekt, Australië is namelijk enorm groot. Australië is namelijk groter dan heel Europa, dit zorgt ervoor dat je lang niet alles kunt bezoeken. Vergeleken met Azië en Amerika is Australië een van de duurste landen voor backpackers, voor Australië moet je ongeveer rekening houden met €1.500 per maand. Dit budget is haalbaar wanneer je slaapt in hostels, zelf je eten kookt of in lokale tentjes eet, het openbaar vervoer gebruikt en taxi’s vermijd en overige kosten kan delen met iemand anders. Om in Australië goed te kunnen reizen is het essentieel om een buspas aan te schaffen om de oostkust mee af te reizen. Als je gaat rondreizen in Australië kom je op allerlei plekken terecht en dan ontdek je ook de meest waanzinnige dingen, zo kun je ook diverse dieren ontmoeten.

Neem de tijd voor je reis

Vele mensen nemen vaak de tijd om een wereldreis te maken, een wereldreis kan paar maanden duren maar ook een jaar. Veel mensen kiezen er vaak voor om een jaar te gaan backpacken als ze van plan zijn om dure landen als Australië, Azië en Nieuw-Zeeland te bezoeken. Doordat het vliegticket het duurste is gaan backpackers liever voor een langere tijd weg om zoveel mogelijk te mogen zien. Als je reis een jaar gepland staat heeft het één groot voordeel dat je de reisroute gemakkelijk kunt omgooien en daardoor makkelijker op een plek kan blijven zonder dat je in ‘tijdsnood’ komt. Het is dan ook sterk aan te raden om een reis te plannen wanneer je genoeg tijd hebt en gerust paar werken langer weg kunt blijven zonder dat het niet meer past in je leventje ‘thuis’.