Skip to main content

Wil je graag met de fiets op vakantie maar weet je nog niet zo goed waar je naar toe zult gaan? Kies dan een land dat uitermate geschikt is om lekker te fietsen en waar je ten volle kunt genieten van je vakantie.

Kies voor Nederland fietsland

Een land dat bij uitstek geschikt is voor een fietsvakantie is Nederland. Als je nog niet eerder op fietsvakantie geweest bent is ons eigen land goed om te beginnen. Het is er vlak en je trapt je dus niet een ongeluk als je ergens naar toe wilt. Even uitproberen is dus lang geen gek idee. Dan weet je ook meteen hoe je het vindt en of je fiets er wel voor geschikt is. Bovendien heeft Nederland een uitgebreid net aan fietspaden en fietsroutes die je allemaal kunt volgen. Kies bijvoorbeeld voor een knooppuntenroute of gebruik een kaart of GPS. De mogelijkheden zijn enorm.

Fietsen in Europa

Wil je liever naar het buitenland om te gaan fietsen? Kijk dan wat je graag wilt zien maar houd er ook rekening mee dat veel landen heuvelachtiger zijn dan Nederland en dat je niet overal met een gewone fiets uit de voeten kunt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor landen waar je langs de zee fietst, door de bergen of door de ongerepte natuur van het binnenland. In veel landen in Europa zijn fietsroutes uitgezet die je kunt volgen.

Kijk goed waar je naartoe wilt

Ideale fietslanden zijn onder andere België, Frankrijk en Duitsland. Maar ook andere Europese landen zijn zeer geschikt. Kijk van tevoren wat je wilt zien en bepaal aan de hand daarvan waar je naar toe gaat. Het is overal mooi maar niet iedereen wil de hele vakantie heuvel op en af maar liever gewoon voor de ontspanning fietsen. Kies altijd de juiste fiets maar hou ook rekening met wat je zelf kunt en wilt. Kies bijvoorbeeld voor een knooppuntenroute of gebruik een kaart of GPS.  De mogelijkheden zijn enorm. Liever niet alles zelf uitzoeken? Er zijn in Nederland gelukkig reisbureaus die zich hebben toegelegd op fietsvakanties. Je bagage wordt vervoerd, en ze hebben al de mooiste
routes voor je uitgedacht. Je hoeft alleen nog maar te fietsen en te genieten. Kies zelf hoeveel kilometers per dag je wil fietsen, en of je gebruik wil maken van een (huur)e-bike. Of breng gewoon je eigen stadsfiets mee, dat kan in Nederland prima over het algemeen. Een goede site om een fietsreis uit te zoeken is fietsvakanties.net  Je vindt er alle reisorganisaties die in Nederland (maar ook daarbuiten) fietsreizen organiseren.