Skip to main content

Op vakantie gaan betekent voor veel mensen ultiem ontspannen. Ultiem ontspannen betekent voor de meesten dat ze nergens aan hoeven te denken, kunnen doen wat ze willen en vooral niet elke dag met het huishouden bezig hoeven te zijn. Het leuke van op vakantie zijn is ook het leren kennen van nieuwe culturen en andere eetgewoontes. De vraag is dan ook: waar ga je eten als je op reis bent?

Zelf koken

Zelf koken is niet altijd een optie. Om zelf te kunnen koken, moet je beschikking hebben tot een keuken met een glazen achterwand om hem ook weer makkelijk schoon te kunnen maken. Als je in een hotel zit, heb je geen toegang tot een keuken, dus zelf koken wordt dan lastig. Als je in een huisje of appartement zit, kan dat natuurlijk wel. Om de portemonnee te sparen, kan je best af en toe zelf wat klaar maken. Dat hoeft geen culinair hoogstandje te zijn, maar een simpele pasta moet wel lukken.

Uit eten gaan

Het leukste is natuurlijk om op vakantie uit eten te gaan. Het liefste ga je naar een lokaal restaurant waar ze de specialiteit van dat land hebben. In Italië is dat bijvoorbeeld overheerlijke pizza of pasta en in Spanje wil je heel graag paella of heerlijke zeevruchten. Meestal is uit eten gaan in het buitenland veel goedkoper dan hier in Nederland. Wel is het natuurlijk afhankelijk van waar je zit. Op drukke toeristische plekken betaal je vaak gauw meer dan in een rustig dorpje waar niemand komt. 

Hotelbuffet

Meestal biedt elk hotel een buffet aan waar je tegen betaling van kan pakken. Als je all-inclusive in een hotel of resort verblijft, is dit buffet gratis. Voor all-inclusive betaal je natuurlijk wel wat meer, maar op vakantie zelf hoef je geen geld meer uit te geven aan je maaltijden. Wel is de keuze meestal beperkt tot algemeen bekende dingen, zoals patat, salade en diverse soorten vlees. Als je niet erg avontuurlijk bent ingesteld op het gebied van eten, kan je hier prima een week op teren.