Skip to main content

Een creditcard biedt vele voordelen als je met vakantie gaat. Niet alleen bij het boeken van de vliegtickets en het verblijf maar ook tijdens de vakantie. Zo zijn aankopen verzekerd en profiteer je van wereldwijd betaalgemak. Wij hebben alle voordelen van een creditcard op een rijtje gezet. Lees ze hieronder!

1. Nieuwe aankopen verzekerd

Als je betaald met je creditcard profiteer je van een standaard aankoopverzekering. Heb je voor de vakantie een nieuwe camera gekocht? En deze afgerekend met een creditcard? Dan ben je verzekerd als deze gestolen wordt of als je de camera laat vallen. Deze verzekering is vaak tot 180 dagen.

2. Eerst boeken, later betalen

Als je op tijd een vakantie boekt dan profiteer je van de vroegboekkorting. Dit is hét moment om voor een lage prijs een vakantie te boeken. Met een creditcard kan je alvast een aanbetaling doen, zonder dat je direct hoeft te betalen. Zo profiteer je van de scherpe aanbieding, maar is het nog niet vereist om te betalen. Erg handig, zeker als je op dit moment gewoon even de vakantie niet kan boeken maar wel wilt profiteren van de vroegboekkorting!

3. Geen borg bij het huren van een auto

Contante borg nodig bij het huren van een auto? Als je een auto huurt met je creditcard is het niet nodig om borg te betalen. Dit is erg handig, want zo vergeet je nooit de borg en hoef je geen contant geld op zak te hebben.

4. Wereldwijd betaalgemak

Een creditcard is onmisbaar, zeker bij verre reizen. Met een creditcard heb je namelijk wereldwijd betaalgemak, zo kan je overal betalen met je creditcard. De juiste valuta op zak hebben is niet meer nodig als je beschikt over een creditcard op vakantie.