Skip to main content

Bent u van plan om met de auto op vakantie te gaan? Dat is natuurlijk fantastisch en ook nog eens erg praktisch. U kunt naar de gewenste plekken wanneer u wilt en hoeft nergens rekening mee te houden. Om de vakantie onvergetelijk te maken moet u wel een juiste voorbereiding treffen.

Verzeker u voldoende

Een vakantie is natuurlijk fantastisch, maar u moet er ook voor zorgen dat u verzekerd bent tegen mogelijke schadeposten. Daarom is het verstandig om een alles dekkende reisverzekering af te sluiten en ook een juiste verzekering voor uw auto. Zo weet u zeker dat u alle schade krijgt uitgekeerd bij een eventueel ongeval of een defecte auto.

Goede auto aanwezig?

Natuurlijk is de belangrijkste component in een dergelijke vakantie de auto. Heeft u nog een goede auto? Of is het tijd om een nieuwe aan te schaffen, zodat u niet straks onderweg ergens in Zuid-Frankrijk zal stranden doordat de auto het begeeft? Wanneer u een nieuwe auto gaat kopen moet u ervoor zorgen dat er voldoende financiële middelen zijn. Dit kunt u met gespaard geld doen, maar ook het afsluiten van een autolening is een optie. Vergelijk hierbij wel de diverse aanbieders, want het aanbod kan nogal verschillen.

Wat is verplicht?

In het buitenland zijn er andere regels en daar moet u ook vooraf rekening mee houden. Zo is het in Duitsland en Oostenrijk verplicht om met winterbanden te rijden in de winterse periode. Ligt er sneeuw in Oostenrijk en zijn de wegen dus ondergesneeuwd? Zorg er dan voor dat u sneeuwkettingen heeft, want anders zult u nooit op de plaats van bestemming aankomen.

Ook moet u ervoor zorgen dat er te allen tijde een gevarendriehoek en veiligheidsvestjes aanwezig zijn. Dit is in zowel het binnenland als het buitenland verplicht en is voor uzelf ook een stuk veiliger. U kunt zodoende kenbaar maken dat u langs de weg staat en zo ziet niemand u over het hoofd.