Skip to main content

Als je naar een bestemming in het buitenland wilt reizen is het vaak logisch om voor het vliegtuig te kiezen. Er kleven diverse voor- en nadelen aan het vervoer met een vliegtuig.

Voordelen van reizen met het vliegtuig

Een belangrijk voordeel van vliegen is dat je snel op de plaats van bestemming bent. Tegenwoordig worden vliegtuigtickets tegen dusdanig lage prijzen aangeboden dat het niet duurder meer is dan wanneer je met de auto gaat. Binnen Europa is praktisch elke bestemming met het vliegtuig te bereiken. Je betaalt niet meer voor brandstof maar hoeft ook niet meer in file te staan of uren in de auto te zitten voordat je er bent. Kortom, je komt beter uitgerust aan op de plaats van bestemming.

Nadelen van reizen met het vliegtuig

De feitelijke reis duurt dan wel veel minder lang dan wanneer je met de auto gaat, je dient wel vaak lang van te voren al op het vliegveld aanwezig te zijn. Bovendien heb je ook nog de reistijd naar het vliegveld toe en als je eenmaal op de plaats van bestemming bent heb je een ander vervoermiddel nodig om bij je accommodatie te komen. Als je met het vliegtuig gaat heb je geen beschikking over een eigen auto dus als je dan ergens naar toe wilt dien je deze te huren. Dit brengt ook weer extra kosten met zich mee. Praktisch gezien hebben goedkope vliegtuigmaatschappijen vaak ook erg weinig ruimte in hun toestellen. Als je wat groter bent zit dit dus niet altijd even comfortabel. Soms raakt er ook bagage kwijt tijdens een vlucht en tenslotte is vliegen niet zo goed voor het milieu door de uitstoot van de brandstoffen. Maar dat laatste geldt ook als je voor de auto kiest.