Skip to main content

Als je op vakantie gaat kun je er bij een hotel vaak voor kiezen om all inclusive te gaan. Dit houdt in dat het verblijf maar ook het eten en drinken zijn inbegrepen bij de reis. Dit heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen.

Voordelen van all inclusive vakanties

Het grootste voordeel van een all inclusive vakantie is dat je alles van tevoren betaald hebt en nooit voor onverwachte kosten komt te staan. Het eten en drinken in het hotel is ook betaald en daar hoef je dus niets extra’s voor bij te leggen. Als alles van tevoren geregeld is heb je er ook geen omkijken meer naar en dat is voor sommige mensen ook erg rustgevend. Dan kun je nog eens echt van je vakantie genieten zonder ook maar iets te hoeven regelen. Je kunt vaak ook all inclusive vakanties boeken waarbij al bepaalde uitstapjes voor je geregeld zijn en je deze al betaald hebt. Veel makkelijker kan het eigenlijk niet. Het eten bij all inclusive boekingen is vaak in buffetvorm. Dat is prettig want dan kun je zelf kiezen voor iets wat je lust en is er voor ieder wel wat wils.

Nadelen van all inclusive vakanties

All inclusive kent niet alleen voordelen. Bekende en vaak genoemde nadelen zijn dat het eten in bepaalde hotels niet altijd kwalitatief even goed is. Bovendien ben je eigenlijk altijd verplicht om in het hotel te eten, want als je ergens anders wilt gaan dien je dat natuurlijk wel te betalen omdat dit niet inbegrepen is. Als je een keer ergens naar toe gaat dien je ook nog altijd op tijd terug te zijn voor het diner en soms is dat best lastig. Bijkomend nadeel van all inclusive is dat je vaak vooral in het hotel blijft en weinig van de omgeving ziet en niet met de lokale bevolking in contact komt.