Skip to main content

Continu vliegen er enorm veel vliegtuigen in de lucht, alleen al in Europa zijn er dagelijks 30.000 vluchten en wordt er gemiddeld een afstand van 46 miljoen kilometer gevlogen. Al die vluchten kun je eenvoudig zien op een vliegtuig radar.

Dit kan via internet of via een app. Via deze radar zie je alle vliegtuigen die momenteel in de lucht zijn. Ook zie je waar ze vandaan komen en waar ze naar toe gaan.

Je kunt het vliegverkeer wereldwijd volgen. Als je specifiek opzoek bent naar een bepaalde vlucht kun je het vluchtnummer invullen.

Meerdere mogelijkheden

Er zijn verschillende websites en apps waar je vliegtuigen kunt volgen. De een werkt wellicht wat beter dan de ander.

Als je uitzoomt op de radar zie je enorm veel vliegtuigen vliegen, door in te zoomen kun je gemakkelijk de vlucht vinden waar je naar op zoek bent.

Je kunt bijvoorbeeld inzoomen op Nederland, of specifiek op Schiphol. Je ziet dan alleen de vluchten rondom die plaats. Je zult werkelijk versteld staan hoeveel vliegtuigen er in de lucht rondvliegen.

Naast de vlucht op zich zie je ook hoe hard het vliegtuig vliegt, de afstand die gevlogen wordt, hoe hoog het vliegtuig vliegt, de vluchtroute en de vertrek- en aankomsttijd.

Familie of vrienden volgen

Als een bekende van je op vakantie gaat of weer terugkomt kun je diegene dus ook volgen, je kunt dit doen door het vluchtnummer in te vullen.

Je kunt dan precies zien waar het vliegtuig vliegt en hoe laat diegene weer op plaats van bestemming is. Je kunt het vliegtuig op de radar zelfs zien landen. De radars zijn allemaal live en 24 uur per dag beschikbaar.

Willekeurige vluchten bekijken

Heb je niet een bepaalde vlucht die je wil volgen maar vind je het gewoon leuk om te weten wat er allemaal in de lucht rond vliegt?

Dat kan natuurlijk ook, je kunt ieder willekeurig vliegtuig aantikken en de details daarvan bekijken. Je kunt zelfs zien wat voor vliegtuig het is, super leuk!

Bron: vliegtuig-volgen.nl