Skip to main content

Op vakantie gaan is natuurlijk intens genieten. Even geen verantwoordelijkheden meer en vooral doen waar je zin in hebt. De een kiest voor een hele actieve vakantie, de ander houdt het rustig en ziet wel wat er gaat gebeuren. Er is echter altijd een punt waarop je denkt ‘en nu?’. Soms is het leuk om dan wel iets te gaan doen, in plaats van een beetje rond te hangen. Dit zijn vier dingen die je kan gaan doen als je je verveelt op vakantie.

Varen

Op vakantie is het heerlijk om een middagje te varen. Je kunt vast ergens een bootje huren en lekker dobberen in het water. Ga op zoek en zorg dat je genoeg snacks en dekentjes bij je hebt. Het maakt ook niet uit waar je bent, je kunt een boot huren in Friesland, maar ook in Italië of Frankrijk. Waar je ook bent, vanaf het water ziet alles er heel anders uit en zie je een stad van een andere kant.

De stad verkennen

Waarschijnlijk ben je in een stad die je niet goed kent. Naast dat je gaat shoppen, is het leuk om de rest van de stad te verkennen. Een bijzondere woonwijk of een mooi park kan ook erg leuk zijn om te zien. Misschien heeft de stad wel veel historie, en is het interessant om daar naar te kijken. Bezoek bijvoorbeeld een museum of bekijk andere interessante bezienswaardigheden.

De lokale cultuur leren kennen

Nu je de stad een beetje beter kent, is het tijd om de cultuur te leren kennen. Ga bijvoorbeeld bij een lokaal restaurantje eten en bestel iets wat je niet kent. Bezoek lokale winkeltjes en kijk wat voor producten ze daar verkopen. Maak kennis met een paar lokale bewoners en stel vragen over het land of de stad.

Stappen

Voor veel mensen is dit een standaard onderdeel van de vakantie, voor andere mensen een stuk minder. Toch is het altijd leuk om, wanneer je op vakantie bent, te gaan stappen. Je kan dit natuurlijk doen zoals je het zelf wil: feesten tot in de vroege ochtend of na een paar drankjes bij een rustig café weer terug naar je verblijf. Het is altijd leuk om zoiets mee te maken in een stad die je niet goed kent.