Skip to main content

Video van de maand

De video van deze maand gaat over Aruba. En terecht, want Aruba is één van de populairste vakantiebestemmingen. Niet alleen in het Caribisch gebied, maar eigenlijk sowieso al van ons Nederlanders. De eindeloze witte zandstranden, de prima hotels en het goddelijke weer zorgen voor een buitengewone vakantie, zoals je ook al in het filmpje kon zien. Je treft veel Amerikaanse toeristen op het eiland aan, maar ook nog veel Nederlanders. Aruba was ooit een kolonie van Nederland.

Aruba is een tropisch eiland en daardoor maakt het eigenlijk niet uit wanneer je gaat. In december is het er gemiddeld 30 graden, in juli 33. In november en december regent het iets meer, maar alsnog is het dan vrijwel droog.

Aruba is goed te vergelijken met buurland Curaçao, maar is iets meer toeristisch. Als je meer van rust houdt, dan is Curaçao dus misschien een betere optie.

Hoe kom je er?

Aangezien Aruba een eiland is, is vliegen en varen de enige optie om er te komen. Je kunt er heen met een cruise, maar de meeste mensen kiezen er voor om te vliegen. De vlucht duurt zo’n negen uur, wat toch wel een heel eindje is. Zeker aangezien het grootste gedeelte van de vlucht zich boven de oceaan afspeelt en er dan dus weinig te zien is.

Vervoer op het eiland

Veel mensen kiezen ervoor om op Aruba een huurauto te huren. Zorg wel voor een betrouwbare verhuurder, want er wordt nogal eens gesjoemeld met huurauto’s en aanwezige schade op die huurauto’s. Laat je dus niet bedotten! Kies voor een auto met vierwiel aandrijving omdat niet alle wegen verhard zijn, en je anders dus niet overal goed kunt komen.

Verder is het openbaar vervoer redelijk te noemen en kun je ook nog met de taxi rijden. Spreek wel vooraf een tarief af, want de taxi’s zijn niet voorzien van een meter. Mocht je van een actievere vakantie houden dan is fietsen ook nog een goede mogelijkheid.