Skip to main content

Verschillende manieren om vakantie te vieren

By 5 juli 2019Reisadviezen

Het is alweer juni, de vakantieperiode is aangebroken en massaal gaan we weer weg om een paar weken te genieten. Iedereen heeft andere wensen aan een vakantie, de één wil de hele dag op het strand liggen terwijl de andere graag iets wilt ondernemen. In dit artikel vind je de populairste soorten vakanties.

De zonvakanties

‘s Ochtends opstaan en een heerlijke broodje eten, daarna insmeren en een lekkere duik nemen in het zwembad, ‘s middags ga je lekker naar het strand. ‘s Avonds ga je heerlijk uit eten en drink je nog wat na, dit is een typisch dagje van een zonvakantie. Veel mensen kiezen hiervoor omdat ze tijdens de vakantie echt willen uitrusten, waar kan dat nou beter dan op een ligbed aan het zwembad? Miljoenen Nederlanders vertrekken jaarlijks massaal naar Franse, Italiaanse, Spaanse, Griekse en Portugese kusten, groot gelijk hebben ze.

De actieve vakantie 

Er zijn ook veel mensen die niets van zo’n luie zonvakantie moeten hebben, zij ondernemen graag het één en ander. Zij spenderen graag hun tijd in de natuur en wandelen vele kilometers in rotsachtige omgevingen zonder dat er een winkel en dergelijke in de buurt is. 

Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland zijn populaire landen om deze actieve vakanties in te houden, voornamelijk door hun vele bergen, groene bossen en prachtige meren, een lust voor het oog.

De verre reizen

Ruim een kwart miljoen Nederlanders maken jaarlijks de oversteek naar de Verenigde staten om hun vakantie daar te vieren. Bij dergelijke verre reizen verblijven ze meestal niet op één plek maar huren ze een camper, en busje of zitten ze in een groep om in dat land rond te reizen. Deze vakanties worden steeds populairder, ook landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Indonesië, China en Zuid-Afrika zijn heel populair voor deze vakanties. 

Een vakantie op het water

Dit is een vakantie waar je niet zo heel snel aan zult denken, toch spenderen veel mensen hun vakantie op het water. Of ze zich nou een paar weken op een cruiseschip gaan vermaken terwijl ze de atlantische oceaan oversteken of allerlei caribische eilanden gaan bezoeken, er zijn veel soorten cruisereizen. Veel mensen hebben ook een eigen boot waar ze een tijdje mee gaan rondvaren, het grootste voordeel is de ultieme vrijheid die je op een boot hebt. Lijkt je dit wat? Jaarlijks willen veel mensen hun boot verkopen dus bezoek eens een jachtmakelaar om te kijken wat er mogelijk is.