Skip to main content

Is het nog maar kort aftellen voordat de vakantie begint waar jij je zo op verheugd? Dan wordt het tijd om na te denken wat je in jouw koffer mee moet nemen. Of je bent heel goed voorbereid of je kan nog wel een handje hulp gebruiken. Voor de laatste categorie geven wij jou in dit artikel een paar dingen die vaak vergeten worden om mee te nemen, maar toch heel belangrijk zijn!

1. Medicijnen

Indien je elke dag medicijnen slikt zal je deze niet zo snel vergeten, maar wat als je ineens op vakantie een flinke hoofdpijn krijgt van de zon die je niet gewend bent? Of lichte buikkrampen? Wij raden je aan om daarom altijd een strip met paracetamol mee te nemen op vakantie. In het buitenland zijn deze vergeleken met in Nederland erg moeilijk te krijgen. Vaak weten ze niet wat je bedoelt en de prijzen liggen vaak veel hoger.

2. 100 ml producten

Ga je met het vliegtuig weg? Dan mag je niet alles zomaar in jouw koffer stoppen. Uit veiligheidsredenen mag je producten meenemen waar max. 100 ml in zit. Dit betekent dat normale shampooflessen, deodorant, tandpasta en waarschijnlijk jouw gebruikelijke zonnebrandcrème niet mee mogen. Je kunt dit ook allemaal opnieuw kopen op de plaats van bestemming, maar dan moet je het vaak op de terugweg weer weggooien. Bij een voordeel drogisterij kun je allerlei verzorgingsproducten van max. 100 ml kopen die speciaal bedoeld zijn voor vakanties etc.

3. Speciale stekker

Enkele Europese landen en de meeste niet-Europese landen hebben een ander stopcontact. In toeristische gebieden kun je meestal daar wel een zo’n stekkerblok kopen die je daar in het lokale stopcontact kunt steken, maar in minder toeristische gebieden is dit niet altijd het geval. Wees goed voorbereid en koop er thuis al een!

4. Geldzaken

Voordat je op vakantie gaat zoek dan goed op of je met jouw pinpas veel in het buitenland kunt betalen. Soms heb je in het buitenland dat je alleen kan betalen met creditcard en niet elke Nederland beschikt hierover. Zorg ervoor dat je voor dit soort situaties contant geld mee hebt of zoek van tevoren op of je daar ergens bij een bank met jouw pinpas geld kunt pinnen.