Skip to main content

Voor velen van ons is kamperen een vorm van vakantie. Slapen in de natuur, weg van het leven in de stad. Aan luxe geen gebrek, want men kan zelfs naar een camping met privé sanitair. Dat is wel eens anders geweest. Eeuwenlang was kamperen een noodzaak voor reizigers en handelaars, die geen vaste verblijfplaats hadden. Het slapen in tenten was een middel, maar geen doel.

 Kamperen als vakantie

 In de 19e eeuw ontstond in Groot-Brittannië een trend die verkondigde dat de natuur beleefd moest worden. Je kon dat doen door tijd door te brengen in de natuur, er te slapen en zelfs te leven. De natuurvakantie werd een begrip, ook al konden alleen rijken en middenstanders zich dit veroorloven. In het begin was het kamperen nog primitief en niet aan regels gebonden. De vakantiegangers moesten zelf een plek vinden om te slapen, een tent opzetten, voedsel koken en een toilet graven. Dat was de charme van het kamperen.

Van camping naar glamping 

Halverwege de 20e eeuw werd kamperen voor meer mensen bereikbaar. Daardoor ontstonden er verschillende vormen van kampeervakanties, zoals het reizen met een caravan, backpacken en bergwandelen. De natuur is nog steeds een belangrijke drijfveer, maar camping kennen steeds meer faciliteiten en luxe. Wat dacht u van animatieprogramma’s, sportvelden, overdekte zwembaden en campingwinkels? Ook het verblijf zelf is van karakter veranderd. Er zijn nog altijd mensen die graag in een eenvoudige tent slapen, maar steeds meer vakantiegangers ontdekken ‘glamping’, oftewel glamoureus kamperen. Hierbij is niets te gek, een populaire trend van de laatste jaren is de opblaasbare jacuzzi. Hierbij nemen kampeerders hun eigen jacuzzi mee voor de ultieme ontspanning.

Het comfort van een camping met privé sanitair

 Een voorbeeld van glamping is het verblijven op een camping met privé sanitair. Bij dit type vakantie staat het overnachten in de natuur als vanouds centraal. U hoeft echter niet ‘s nachts met uw zaklamp over het kampeerterrein te struinen als u naar het toilet moet. Als u na een stranddag terugkomt op de camping met privé sanitair kunt u een uitgebreide douche nemen, zonder dat u op anderen hoeft te wachten. Het zijn de kleine dingetjes die uw verblijf net dat beetje meer comfort geven.

Vakantievieren op Strand49

Wilt u ook eens op een camping met privé sanitair verblijven? Boek dan een vakantie bij Strand49. Deze camping en glamping in Sint Maartenszee biedt alle faciliteiten voor een onbezorgde vakantie aan de Noord-Hollandse kust. De kampeerplekken zijn 120 m2 groot en voorzien van:

  • Verwarmde privé badkamer met douche, toilet en wastafel
    • 16 ampère stroom
    • Televisieaansluiting
    • Buitenkraan met afvoer
    • Wifi

Bovendien rekent Strand49 geen reserveringskosten en geen kosten bij voorkeursboekingen. Reserveer vandaag nog een kampeerplek op de camping met privé sanitair!